Dunker jäi Lätis pika ninaga

Eesti juhtiv importalkoholi hulgimüüja
Dunkri Kaubanduse AS pidi suu puhtaks pühkima Läti sama valdkonna turuliidri
Lioni ostmisest, sest pooled ei jõudnud tehingu maksumuses kokkuleppele.

Lioni ostmine oleks Dunkrile tähendanud aastakäibe kahekordistumist miljardi kroonini, kirjutas Äripäev.

Tänavu aasta alguses võitis Dunkri Kaubandus Lioni omandamise enampakkumise, kuid hilisema ostuanalüüsi käigus selgunud puudujääkide tõttu soovis Dunker leppida kokku madalamas ostusummas. Lätlased ei olnud aga Dunkri Kaubanduse ASi juhi Arvo Kase sõnul nõus müügihinda alandama ja on juba uue kosilase poole pöördunud.

Luhtunud tehingu maksumust osapooled kokkuleppe kohaselt ei avalda, kuid Kase sõnul oleks ostusumma ulatunud üle 150 miljoni krooni.

Kase sõnul juhtisid Lioni kohta analüüsi teinud spetsialistid tähelepanu mitmele puudusele, mille koguväärtus oli umbes 30 protsenti esialgsest pakkumishinnast. "Läbirääkimiste käigus olime valmis piirduma 15protsendilise hinnaalandusega," sõnas Kask.

Lisaks sellele, et Lion on pöördunud läbirääkimisteks uue kosilase poole, keeldub firma Kase väitel Dunkrile tagasi maksmast lepingulist sissemakset, mis moodustab 10 protsenti ostusummast ehk ulatub vähemalt 15-20 miljoni kroonini.

"Oleme otsustanud pöörduda hagiavaldusega kohtusse, et nõuda tagasi lepinguline ettemakse," kinnitas Kask. Ta lisas, et tema arvates oli tehinguga viivitamine ja hinnaalanduse nõudmine põhjendatud ning müüjatel pole õigust ettemaksu kinni hoida.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara