Läti seab piiranguid kaubanduskartellidele

Läti suured ja võimsad kaubandusketid on
hirmul, kuna, kuna valitsusel on plaanis neid piirama hakata.

Eelmisel nädalal valitsuses heakskiidetud konkurentsiseaduse muudatused keelavad 25protsendist turuosa omavatel kauplejatel muu hulgas ebaõiglaselt ja põhjendamatult hindu kehtestada ja partneritele kohustusi panna, kirjutas Äripäev. Lätlased tahtsid turgu valitsevaks ettevõtteks kuulutada ka 70 miljoni latise ehk 1,6 miljardi kroonise käibega kaubandusettevõtteid, kuid see säte ei läinud Euroopa Liidus läbi.

Läti kaubandusketid on vihased. "Seaduseelnõu on eelkõige ebaõiglane kauplejate suhtes. Muudatused diskrimineerivad supermarketeid ja annavad eelise tarnijatele," teatas ajakirjandusele Läti Kaubanduse Assotsiatsiooni esimees Henriks Danusevics, kelle sõnul ohjavad muudatused just inflatsiooni.

Danusevicsi selgitusel on viimastel aastatel tootjahinnad tõusnud kiiremini kui poehinnad. Nii kallinesid munad viimase kolme aastaga kaubanduskettidele 26 protsenti, aga poehind tõusis ainult 16 protsenti. Jahu puhul on samad arvud 21 ja 4,5 protsenti.

Henriks Danusevics, Läti Kaubanduse Assotsiatsiooni esimees "Arvatakse, et kaubandusketid dikteerivad mängureegleid, kuigi tihti seavad just tootjad ise meile reegleid," ütles Rimi Balticu juht Antonio Soares.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara