Autor: Kaubandus.ee • 15. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadmatuses kliendid vihastavad Tallinna kassapidajate peale

1. augustist kehtima hakanud alkohoolse joogi jaemüügi piirangu raames soovitab Tallinn alkoholiga kauplejatel segaduste vältimiseks peale kella 20.00 õhtul alkohoolsed joogid muust kaubast füüsiliselt eraldada, teatas Tallinna pressiteenistus.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on linnavalitsuseni jõudnud tagasiside intsidentide kohta, kus teadmatuses kliendid kassapidajate peale ärritunud on, kuna viimased on keeldunud müümast kliendi poolt korvi laotud alkohoolseid jooke peale kella 20.00 õhtul.

"Oma töötajate ja klientide huvisid silmas pidades tuleks kauplustel leida võimalus, kuidas alkohoolsed joogid muust kaubast lihtsalt füüsiliselt eralda. Hea näitena tooksin poed, kus alkohol peale 20.00 kinni kaetakse, et kliendid seda korvi ei saaks pista ja pärast kassa juures pettuma peaksid," märkis Mutli. "Nendes kauplustes on järgitud kaubanduse häid tavasid. Loomulikult peavad hästi nähtaval kohal poes olema ka alkoholi müügi keelust teavitavad sildid. Kliendid, kes enne kella 20.00 kassa juure ei jõua, jätavad sel juhul lihtsalt alkohoolse joogi võtmata."

Alkohoolse joogi jaemüügi piirang kehtib Tallinnas alates 1. augustist iga päev kella 20.00-st õhtul kuni hommikul kella 8.00-ni.

"Need Tallinna poed, kus alkoholimüügi piirangu tõttu klientidega probleeme esineb, peaksid eelkõige näitama üles head tahet oma klientide ja kassapidajate suhtes. Usun, et kaupmeeste soovi korral on selliseid teadmatusest tekkivaid probleeme kindlasti võimalik vältida," nentis Mutli.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757