Autor: Kaubandus.ee • 16. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lootsmann tahab säilitada alkoholimüügi piirangud ka pärast suveperioodi

Harju maavanem teeb omavalitsustele ettepaneku säilitada alkoholimüügi piirangud ka peale suveperioodi lõppemist.

Harju maavanem Värner Lootsmann teeb maakonna omavalitsustele ettepaneku piirata ka peale augustikuu lõppu alkohoolsete jookide jaemüüki iga päev ajavahemikul 20.00-08.00, v.a lahjad alkohoolsed joogid väljaspool siseruume toimuvatel avalikel üritustel, mis ei ole spordi- ega laste- või noorteüritused.

Lootsmann ütles, et avaliku korra tagamiseks ning maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu huvides on, et alkohoolsete jookide jaemüügi piirangud säiliksid senises mahus ka pärast augusti lõppu ning et kõnealused piirangud oleksid ühtsed kõigis Harjumaa kohalikes omavalitsusüksustes.

Maavanema sõnul on tekkinud kahetsusväärne olukord, kus maakonna kohalike omavalitsuste lõikes on kujunenud erinev alkohoolsete jookide jaemüügi regulatsioon. "Ka on mitmetes kohalikes omavalitsusüksustes pärast augusti lõppu alkohoolsete jookide jaemüügi piirangud leevenemas. Viimatinimetatud asjaolu - eriti koostoimes mõnes kohalikus omavalitsusüksustes piirangute puudumisega - võib aidata kaasa senise positiivse efekti hääbumisele," põhjendas Lootsmann uue ettepaneku tegemist.

Põhja Politseiprefektuuri värskest statistikast selgub, et 2007. aasta kuue kuu jooksul on Harjumaal toimunud alkoholiseaduse rikkumisi vähem kui mullu samal perioodil (kuna Viimsi vald ja Tallinna linn kehtestasid piirangud alkohoolsete jookide müügil alates 01.08.2007, siis nende piirangute mõju statistikas ei kajastu).

Harju maavanem tegi 8. juunil maakonna omavalitsustele ettepaneku peatada ajutiselt alkohoolsete jookide jaemüügi õiguse 2. juulist kuni 30. augustini iga päev kella 20.00st kuni järgmisel päeval kella 8.00ni kauplustes ja rändkauplustes ning väljaspool siseruume toimuvatel avalikel üritustel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757