SOKi uus juht: sihiks on areng lähivälismaal

Soome suurima jaekaubanduskontserni SOK uus
juhtkond alustab tööd augustis ning uue peadirektori Arto Hiltuneni sõnul
arendatakse senisest enam tegevust lähivälismaal, teatas firma.

Hiltunen (49) vahetab välja juulis pensionile siirdunud professor Kari Neilimo.

"Uue organisatsiooni põhieesmärgiks on kasvatada kontserni erinevate tegevusharude vahelist sünergiat ning muutuda veelgi kliendikesksemaks. Koondasime äriüksused ühtse juhtimise alla sihiga arendada senisest enam oma tegevust ka lähivälismaal," sõnas Hiltunen.

Hiltunen on lõpetanud Helsingi Kaubanduskõrgkooli ökonomisti erialal. S-Grupis on ta töötanud alates 1980. aastast mitmetel juhtivatel ametikohtadel. Alates 2004. aastast kuni viimase ajani töötas Hiltunen Helsingi Osuuskauppa Elanto tegevdirektorina. Hiltunen on olnud SOK nõukogu ja juhatuse liige. Lisaks SOK kontsernile on ta kaasatud mitmete teiste äriühingute ja -organisatsioonide tegevusse, Hiltunen on Helsingi piirkonna kaubanduskoja esimees ning kuulub kindlustusseltsi Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen juhatusse.

Soome tarbijateühistuid koondava S-Grupi keskses organisatsioonis, SOK-is alustab koos uue peadirektoriga ka uus juhtkond. Kontserni viieliikmelise juhtrühma ülesandeks on toetada peadirektorit SOK ja kogu S-Grupi strateegilisel juhtimisel.

SOK äritegevuse eest vastutab Antti Sippola (51). S-Grupi jaekaubanduskettide juhtimine ja hanketegevus on koondatud üheks tervikuks, mida juhib Risto Pyykönen (56). Haldustegevuste eest vastutab Jari Annala (42), kes oli varem SOK finantsjuht. Arendustegevuse eest vastutab Harri Miettinen (45). Kommunikatsioonidirektorina jätkab Suso Kolesnik (45), kes vastutab S-Grupi kommunikatsioonitegevuste ja väljaannete eest.

SOKi tütarettevõtted Eestis on Prisma Peremarketid ja Sokos Hotel Viru. SOK annab Eestis tööd 979 inimesele. Lisaks Soomele ja Eestile tegutseb SOK ka Lätis, Leedus ja Venemaal.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara