Autor: Kaubandus.ee • 17. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Kaubamaja müüb keelatud kanepiõlut

Tallinna Kaubamaja Toidumaailmas müüakse kanepist pruulitud Saksa õlut Cannabia, mis Veterinaar- ja Toiduameti andmetel ei ole Eestis lubatud.

Cannabia õlu (4,8%) on Saksamaal 1989. aastal asutatud kompanii Dupetit Natural Products üks tuntumaid jooke. Firma toodete eripära peitub selles, et tootmises kasutatakse vaid tööstuskanepist, mida lubatakse kasvatada Euroopa Liidu territooriumil, kirjutas venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Tallinna Kaubamaja Toidumaailma juhataja Kadri Aguraiuja sõnul ilmus Cannabia kaupluse lettidele juulis. "Inimesed ilmutavad huvi kanepist toodetud kaupade vastu. Õlles kasutatu on legaalne kanep, mis on kirjas ka pudeli etiketil," räägib Aguraiuja.

Eelmisel kuul müüs Kaubamaja ca 600 Cannabia pudelit hinnaga 22 kr pudel. Aguraiuja on veendunud, et selle õlle müümine pole mingil juhul uimastipropaganda. Tema arvates ostavad inimesed seda mõnikord selleks, et tunda end pahelisena, samas on tegemist puhta loodustootega.

Kaubamaja poliitikaga ei nõustu psühhiaater Jüri Ennet, kes on kindel, et seesuguste toodete levitamine sisendab teismelistele, et uimastid on head. "Energiajoogid, kanepitee, kanepiõlu - esmalt tundub, et tegemist süütute kaupadega, kuid selles maailmas on kõik omavahel seotud ning ühe tarbimine viib vältimatult teise tarbimisele," arvab spetsialist. Enneti sõnul peaksid noored õppima, sporti tegema, mitte kannatama uimastisõltuvuse all.

Veterinaar- ja Toiduameti pressiesindaja Rene Pillesson teatas Den za Dnjom-ile, et Cannabia õlu ei ole kantud riiklikku alkoholiregistrisse ning seetõttu pole selle levitamine Eesti territooriumil seaduslik.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757