Liviko müüb USA venelastele Vana Tallinna likööri

Intervjuus venekeelsele nädalalehele Den za
Dnjom teatas Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi, et firma hõlvab USA turgu.

"USAs me alles alustame. Tõeline Ameerika vallutamine tähendaks automaatselt suure äri alustamist. Üks meie ekspordijuhtidest sõlmis seal juba esimesed lepingud kohalike diileritega: esimene konteiner "Vana Tallinnaga" on teele saadetud!" rääkis Kalvi.

Praegu pole Livikol USAs kindlat ja tugevat partnerit, kellega võiks pikaajalist koostööd teha - hetkel käib selle aktiivne otsimine. Ettevõte panustab sellele, et USAs on palju potentsiaalseid tarbijaid - emigrante endisest NSVList, kes mäletavad ja hindavad "Vana-Tallinnat" kõrgelt. "Venekeelne kogukond on seal väga suur ning tegelikult loome meie just nende jaoks seal üsna hea äri," märkis Kalvi.

2010. aastal peab Liviko tehas kolima Tallinna kesklinnast Lasnamäele Betooni tänavale. Kalvi sõnul ei saa välistada, et avatakse tehase praegustes ruumides restoran ning väike likööritootmine. "Jah, oleme praegu väga atraktiivses kohas ning see kvartal muutub aina väärtuslikumaks. Praegu koostame selle kohta äripaani. Milline on meie edasine areng, selgub aasta-paari pärast," lisas Kalvi. "Ei saa välistada, et meie ise hakkame seda kinnisvara arendama." Masina tänava ruume Liviko müüa ei kavatse.

Samuti märkis Kalvi, et tootmise kolimine võib maksma minna sadu miljoneid: "Saab see olema pool miljardit või miljard - sellest on veel vara rääkida."

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara