Gruusia majandus läheb erakätesse

Eesti Raudtee tutvustas Gruusia Raudtee
kolleegidele ettevõtte restruktureerimist Nõukogude aegsest tänapäeva nõuetele
vastavaks, teatas Eesti Raudtee.

Eesti Raudtee infrastruktuuridirektori Arvo Smiltinši sõnul tuli Gruusia Raudtee kolleegidele üllatusena, et Eesti Raudtee suudab 2300 inimesega tagada raudtee-ettevõtte töö. Gruusia Raudteel on võrreldes Eesti Raudteega poole rohkem teed, kuid ettevõttes töötab 14 000 inimest.

See on esimene strateegilise tähtsusega Gruusia ettevõte, mis on antud välisinvestorite kätesse. Gruusia majandusarengu minister Georgi Arveladze on ajakirjanduses kinnitanud, et riigi majanduse juhtimine läheb täielikult erasektori kätesse.

Seni riigi kontrolli all tegutsenud Gruusia Raudteed ootavad lähitulevikus ees suured muutused ja moderniseerimine. Nii huvitas Gruusia kolleege Eesti Raudtee erastamiskogemus ning kasumlik majandamine.

Augusti lõpust omandas inglase firma Parkfield Investment 89 aastaks kontrolli Gruusia Raudtee üle lubades investeerida ettevõtte arendamisesse lähimal kümnel aastal 1 miljard dollarit, kuid lõviosa summast juba lähima 3-4 aasta jooksul.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara