Puusepp: sellega tuleb elada, et palgad kasvavad

Tallinna Kaubamaja juht Raul Puusepp ütles
Äripäeva majanduskonverentsil Äriplaan 2008, et nemad ootavad tuleval aastal
jaekaubanduse sektoris 15%st palgakasvu.

"15% palgakasv eeldab aga 10st käibe kasvu," möönis ta ning lisas: "Sellega tuleks elada, et palgad kasvavad ja palgavahed erinevate ametite vahel ühtlustuvad".

Puusepp märkis, et jaemüügi osa SKP-st oli 2000. aastal 18,5% ja 2006. aastal 21,5%. "Kasv on olnud päris võimas, kuid näiteks Saksamaal ja Taanis on see näitaja 16-17%, Rootsis 18%, Lätis 31% ja USAs 29%. Euroopa keskmine 19%," lisas ta

Samuti märkis Puusepp, et tarbimine on emotsionaalne ja elatakse tihti homse arvel ning kui endal ei ole, siis pank ikka annab. Palju laenuraha muutub palgaks ja voolab tarbimisse. Üha suurenev on on inimestel hetketarbimine. "Kaupmeestele on muidugi väga positiivne, kui inimesed palju tarbivad," möönis ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara