Autor: Kaubandus.ee • 25. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Messitoetus kogub populaarsust

Ühe kuu jooksul on Tallinna ettevõtlusametile messitoetuse saamiseks laekunud kümme taotlust.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul soovitakse messitoetusega toetada ettevõtjate osalemist Eestis toimuvatel messidel ja sellega ühtlasi kaasa aidata ärikontaktide loomisele, uute turustuskanalite leidmisele ja müügi edendamisele. "Messitoetuste küsijate hulk esimesel kuul näitab selgesti, et sellise toetusmeetme järgi oli vajadus suur. Praeguseks on linnale esitatud taotlusi kogusummas 112 550 krooni, messitoetuse rahaline maht on aga 300 000 krooni. Seega kutsun üles kõiki toetust soovivaid ettevõtjaid kiirelt tegutsema," lisas Mutli.

Toetust on lubatud kasutada messi osavõtumaksuks (mitte enam kui kaks messi aastas), messistendi üüriks, messil stendide ekspluatatsiooniga seotud kuludeks, messiks vajalike reklaammaterjalide väljaandmise kuludeks. Ei toetata aga tootenäidiste valmistamist ja transpordiga seotud kulusid.

Taotlusi messitoetuste vastuvõtmiseks lõpetatakse 14 tööpäeva enne messi algust. Toetus makstakse ettevõtjale välja hiljemalt ühe kuu jooksul pärast messil osalemist, kõigi messiga seotud arvete tasumist ja lõpparuande esitamist. Esimene mess, millele taotlused esitati, on eeloleval nädalavahetusel Saku Suurhallis toimuv Laps ja Pere 2007. Nõuetele vastavad taotlused on esitatud ka messile Ilu Sõnum 2007 ning Instrutec 2007. Taotluste vastuvõtt kestab veel järgmistele messidele: Tartu Ehitusmess 2007, Tööriist 2007, Tallinna Toidumess 2007, Instrutec 2007, Puidutehnoloogia 2007, Kinnisvara 2007 ja Teeviit 2007.

Taotletava messitoetuse maksimummääraks on 15 000 kooni. Messitoetuse taotleja ehk siis ettevõtja peab olema registreeritud Tallinnas ning tema peamine tegevuskoht olema Tallinnas, töötajate arv tootmisega tegeleval ettevõttel peab olema kuni 100, teistel kuni 50. Taotlejal ei tohi olla maksuvõlgu ei riiklike ega kohalike maksude osas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757