Autor: Kaubandus.ee • 26. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Masin tuletab Prisma kassapidajale meelde ostja vanuse kontrollimist

Prisma Peremarket viib oma kauplustes sisse mitmed uuenduslikud kontrollsüsteemid, mis aitavad kassapidajatel ära hoida alkoholi- ja tubakatoodete müüki alaealistele.

Uuenduslikud kassasüsteemid viib Prisma sisse pärast kaupluse enda poolt läbi viidud sisejuurdlust, mis alustati seoses Kristiine Keskuses avastatud juhtumiga, kus kaks 17aastast noormeest ostsid pudeli õlut, teatas ettevõte.

Kristiine Prisma juhataja Margus Musthalliku sõnul ilmub kassamasinate ekraanidele alkoholi- ja tubakatoote läbilöömisel märge, mis tuletab müüjale meelde vajadust kontrollida ostja vanust. „Lisaks täiendatud kassasüsteemidele tuletatakse dokumendi kontrollimise vajadust eraldi meelde enne müüjate tööpäeva algust,” lausus Musthallik.

Lisaks täiendavatele meetmetele on endiselt müüjate puhkenurgas üleval plakatid, mis tuletavad meelde, et alkoholi- ja tubakatooteid ei tohi Eesti Vabariigis müüa alla 18-aastastele isikutele. Samuti on samasisulised sildid endiselt üleval kassades ning kõik müüjad on eelnevalt instrueeritud.

„Oleme omalt poolt valmis tegema igakülgset koostööd politsei ja linnavalitsusega, et koostöös kaitsta Eesti lapsi ja noorukeid alkoholi kuritarvitamise eest,” lisas Musthallik. „Loodame ostjate mõistvale suhtumisele ning palume alkoholi- või tubakatoodete ostjatel hoida dokumendid käepärast.”

Kaupmeeste Liidu andmetel tuvastas Põhja Politseiprefektuur kaheksa esimese kuuga 52 juhtumit, kus alkohoolse joogi käitlemisel (müümisel ja omamisel) vanusepiirangut rikuti.

Vastavalt Tallinna Politseiprefektuuri üle-eelmisel nädalal saadetud kirjale, müüdi 12. juulil Kristiines asuvas Prisma Peremarketis üheminutilise vahega kahele 17aastasele noormehele pudel õlut. Politsei algatas kassapidaja osas väärteomenetluse, mis tuvastas, et tegu oli kassapidaja inimliku eksimusega, pidades noorukeid vanemaks. Prisma Peremarketit teavitati politsei poolt juhtunust eelmisel nädalal ning kauplustekett viis koheselt seoses juhtunuga läbi sisejuurdluse, mille kohaselt otsustas kauplus taoliste intsidentide edaspidiseks vältimiseks tõhustada alkoholi- ja tubakatoodete ostjate vanuse kontrolli ning viia sisse täiendavad kontrollmeetmed. Sellega on Prisma Peremarket omalt poolt juhtumi lõpetanud.

Kristiine Prismas töötab 110 inimest, kauplust külastab päevas keskmiselt 8000 inimest.

Prisma Peremarket on Põhjamaade juurtega kaubanduskett, mis tegutseb nii Soome, Eesti ja Läti turgudel. Eestis tegutseb Prisma Peremarket alates 2000. aastast. Prisma Peremarket annab Eestis tööd ligi 700le inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757