Kaupmehed toetavad ühtset alkoholi müügipiirangut

Eesti Kaupmeeste Liit (EKL) saatis eile
majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku kehtestada Eestis
üleriigilised alkoholimüügi ajalised müügipiirangud. EKL toetab
planeeritavat alkoholiseaduse muudatust, mis keelaks alkohoolse joogi jaemüügi
ajavahemikul kella 23.00-st kuni 08.00-ni.

Kaupmeeste Liidu tegevdirektor Marika Merilai sõnul on kaupmehed valmis toetama isegi rangemaid müügipiiranguid. “Kaupmeeste Liit on korduvalt teinud ettepanekuid, et müügipiirang võiks olla riigis ühtne ja ajavahemikul 22.00 kuni 9.00, mil on suletud enamik kauplusi. Praegused piirkondlikud erisused alkohoolsete jookide jaemüügi korraldamisel üksnes süvendavad regionaalset ebavõrdsust ega võimalda tagada jaekaupmeeste võrdset kohtlemist,” kommenteeris Merilai.

EKLi pöördumises märgitakse, et Tallinna linnavalitsuse korraldus piirata Tallinnas alkohoolsete jookide müügiperioodi pole oma sisult majanduslik, küll aga on sellel tuntav nii majanduslikult kui sotsiaalselt negatiivne mõju. Selline populistlik otsus tõi endaga kaasa kaupluste külastatavuse suurenemise tipptundidel. Seetõttu on pikenenud kassajärjekorrad, samuti jätkub õhtuti autojuhtide sõitude sagenemine piirkondadesse, kus alkoholipiirangud puuduvad jmt. Kaupmeeste Liit väljendab omapoolset valmisolekut jätkata nendel teemadel koostööd, et leida parim ja tavatarbija jaoks mõistlik lahendus.

Eesti Kaupmeeste Liit on 1996. aastal loodud jae- ja hulgikaubandusettevõtete ühendus, mis esindab ja kaitseb liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõt shy;luse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete süvendamisel. Täna hõlmavad liitu kuuluvad jaeettevõtted 70% toidu- ja esmatarbekaupade turust. Liidu 49. liikme hulka kuuluvad teiste seas ka AS Tallinna Kaubamaja, AS A-Selver, Rimi Eesti Food AS, ETK, Prisma Peremarket, Comarket jt.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara