Mägus: valitsus saaks inflatsiooni ohjeldada

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu
juhatuse esimees Feliks Mägus näeb majutus- ja toitlustussektori septembrikuu
12% hinnatõusu peamise põhjusena muude kaupade ja
teenuste inflatsiooni.

„Küllap inflatsioon on suur ja hindu oli vaja tõsta. Majandusega tuleb ju kaasa minna,“ selgitas ta. „Hinnad ja kulud kasvavad: tööjõukulud, kütus, toit, laenuintressid jne tõusevad. Samas käibed vähenevad. Omanikud ei ole nõus kasumite arvelt hindu tõstmata jätma.“

Mäguse sõnul pole praegune hinnatõus majutuses ja toitlustuses jätkuv. „Jätkuvat hinnatõusu pole. Konkurents sunnib ettevaatlik olema ja müüma sellise hinnaga, mis võimalik. Konkurents hoiab kindlasti hinnad vaos,“ selgitas Mägus.

Samas märkis ta, et siinsed hinnad ei ole veel võrreldavad muude piirkonna hindadega, mistõttu on oodata veel mõnetist kallinemist.

Küsimusele, kas valitsus võiks inflatsiooni ohjeldada, vastas Mägus jaatavalt. „Võiks jah ohjeldada. Valitsus on tarku inimesi täis, küll nad leiaksid midagi inflatsiooni ohjeldamiseks.“

Mäguse sõnul saaks valitsus näiteks aktsiiside tõusu aeglasemalt rakendades inflatsiooni pidurdada. "Mis tahes meetmeid aga kasutada, ei saa oodata, et tulemus oleks momentaanne. Aga kindlasti tuleb midagi ette võtta. Muidu ei ole ju lootustki, et midagi paremaks läheb. Kui hinnatõus jätkub, kaotame meie sellega konkurentsivõimet," lisas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara