Teder sai miljardeid Vene O'Key poeketi müügist

Suurärimees Hillar Teder müüs oma osaluse
Venemaa ühes võimsamas kauplusteketis O'Key, mis omab Peterburis 11
hüpermarketit ja kavatseb laineda üle kogu suurriigi, eestlane võis teenida
müügist 1,7-2 miljardit krooni, kirjutab Eesti Ekspress.

Teder ei soostunud nimetama tehingu hinda. Ta ütles, et tegemist polnud mitte niivõrd osaluse müügi, kui firma jagunemisega. Ta ei lükanud ümber, et tehingu väärtus võis olla 150-180 miljonit dollarit. Tegemist on idanaabrite saja suurema erafirma sekka kuuluva ettevõttega.

Poekett teatab oma veebiküljel, et tema osanikeks on Luksemburgi kompanii Dorinda Holding kaudu kolm venelast — Dmitri Troitskii, Boriss Voltšek ja Dmitri Koržev. Tederi nime peremeeste seas enam ei ole.

Vene ärileht Kommersant kajastas müügiuudist möödunud nädalal pealkirja all "O'Key vabanes aktsendist. Eesti miljardär Hillar Teder väljus keti omanike koosseisust". Firmas FIM Securities töötav analüütik Maria Davõdova ütles ajalehele, et O´Key koguväärtus on 750-850 miljonit dollarit, millest Tederi osa moodustas 150-180 miljonit dollarit.

Teder kinnitas Ekspressile müüki, kuid ütles, et see pole enam uudis, sest tehing toimus juba mullu sügisel. Siis tehti otsus, et tema Vene partneritele jääb Venemaa, Tederi mängumaaks saab Ukraina. "Olen sellest asjast toimetanud Ukrainas," märkis ta koha pealt antud telefoniusutluses.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara