Autor: Kaubandus.ee • 10. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teder: Eestis enam suurt äri pole

Suurärimees Hillar Teder ütles aripaev.ee Ukraina sõsarväljaandele www.rynok.biz, et Eestis pole enam võimalik suurt äri teha.

Teder müüs oma osaluse Vene kaubandusketis O'Key, et hakata Ukrainas tegelema kinnisvara ning jaekaubandusega, arendades sealset O'Key kaubandusketti.

Teder ütles eksklusiivintervjuus Ukraina uudisteportaalile rynok.biz, et ta töötab Ukrainas juba teist aastat kinnisvaraarenduse vallas. Kasutades Venemaal saadud kogemust, kavatseb Tederi ettevõte arendada Ukrainas hüpermarketite projekti. Ühtäkki taipas ta, et neid kinnisvaraprojekte pole kellelegi pakkuda, kuna kohalikud operaatorid töötasid igaüks oma formaadis, aga Vene jaekaubandusketid ei kiirustanud Ukraina turule tulekuga.

"Kui tegime Ukraina turu analüüsi, saime aru, et siin pole klassikalist hüpermarketite võrku. Siin teevad ettevõtjad kasumit peamiselt juurdehindlusest, kuid klassikalises euroopalikus hüpermarketis rõhutakse suurele käibele,“ ütles Teder.

Vene ketid ei kipu Ukrainasse seetõttu, et Vene turg areneb praegu tormiliselt. Kettidel pole laienemiseks rahalist võimsust ning ka sobivaid juhte napib. Näiteks, kui O’key või Perekrestok peaks vastu võtma investeerimisotsuse, siis läheksid nad tõenäoliselt Donetskisse, Novosibirskisse või Jekaterinburgi, sest Novosibirsk ja Jekaterinbugo on tulusamad. „Minul sellist valikut ei olnud,“ rääkis Teder.

Uue keti direktor osteti üle jaekaubandusketist Carefour Poola kontorist. Projekti konsulteerisid ka Eesti spetsialistid, kes omavad kogemust Soome kaubanduskettides.

Tederi sõnul on hüpermarketi peamine eesmärk meelitada inimesi odava hinnaga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757