Autor: Kaubandus.ee • 15. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäe linnaosa võtab kahelt poelt alkoholi müügiõiguse

Täna toimus Lasnamäe linnaosa valitsuse ettevõtluse ja kaubandustegevuse komisjoni koosolek, mille päevakorras olid Põhja Politseiprefektuuri esildised kahe Lasnamäel tegutseva väikepoe alkoholi müügiõiguse tühistamiseks.

Augusti alguses tuvastati Lasnamäe linnaosas kaks alkoholi müügieeskirjade rikkumise juhtumit, mille käigus olid Lasnamäel asuvad kauplused müünud alaealistele alkohoolseid jooke. Mõlemal juhul karistati rahatrahviga müüjaid ning trahvi ei vaidlustatud. Nendele faktidele tuginedes esitas Põhja Politseiprefektuur Lasnamäe linnaosa valitsusele esildised alkoholi müügiõiguse tühistamiseks. Mõlemate osaühingute esindajad olid kutsutud ka komisjoni koosolekule selgitusi andma.

OÜ Demianase kaupluse puhul oli alaealisele alkoholi müüjaks osaühingu juhatuse liige. Kõnealust osaühingut on varem alkoholi müügieeskirjade rikkumise eest karistatud viiel korral, millest viimane karistus on veel kehtiv. Osaühingu esindaja komisjoni koosolekul aga ei viibinud. Sellest kõigest johtuvalt otsustas komisjon kustutada alates 17. oktoobrist 2007. a OÜ Demianase alkoholi müügiõiguse märge majandustegevuse registrist.

Teise juhtumi puhul OÜ Elviaci kohta karistusregistris andmed puuduvad. Esindaja kohustati võtma kasutusele meetmed edasiste rikkumiste vältimiseks ja ennetamiseks ning esindajale anti teada, et korduva rikkumise korral on Lasnamäe linnaosa valitsusel õigus vastavalt Põhja Politseiprefektuuri esildisele ja alkoholiseadusele tuginedes võtta osaühingult alkoholimüügiõigus.

Lasnamäe linnaosa vanema Kalle Klandorfi sõnul on valitsusel puudu ideedest, kuidas alkoholiprobleemiga võidelda: „Ma olen valmis meie valitsuse ministritele hea meelega selles küsimuses nõu andma," lisas Klandorf.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757