Autor: Kaubandus.ee • 23. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suur kogus narkootikumi jäi müüki minemata

Põhja ringkonnaprokurör Rita Siniväli sõnul leiti 43-aastase Valeri garaažist suur narkokogus, mille hind tänavamüügis ligikaudu 1, 5 miljonit krooni. Põhja ringkonnaprokuratuur on esitanud Valerile ja tema kuriteo kaasosalisele, 31-aastasele Läti kodanikule Jevgenijsele süüdistuse ühe kilo kokaiini käitlemises ja salakaubaveos.

„Nii suur kogus narkootilist ainet oli suure tõenäosusega mõeldud vahendamiseks ning sellise tegevusega soovisid süüdistatavad teenida suurt rahalist tulu,“ ütles ringkonnaprokurör.

Põhja prefektuuri narkopolitseinikud pidasid Valeri 12. aprillil Tallinnas Kopli piirkonnas kinni ning tema valduses olnud garaaži läbiotsimise käigus konfiskeeriti 998 grammi kokaiini ja 1 600 ecstasy tabletti. Jevgenijs peeti samal päeval kinni Ikla piiripunktis, kui ta üritas Eestist lahkuda ning temalt võeti ära sularaha summas 42 500 eurot.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse vanemkomissar Kaido Kõplase sõnul pole prefektuuri narkopolitseinikud varem korraga nii suurt kokaiinikogust konfiskeerinud. Sarnases koguses exctasyt tabatakse keskmiselt viis korda aastas. “Valeri on kuritegelikes ringkondades tuntud isik ning tema kinnipidamisele eelnes põhjalik eeltöö,” kinnitas vanemkomissar.

Valerit ja Jevgenijst süüdistatakse karistusseadustiku paragrahvide 184 ja 392 tunnustel suures koguses narkootilise aine käitlemises, mis on toime pandud suure varalise kasu teenimise eesmärgil ning keelatud või eriluba nõudva kauba ebaseaduslikus sisseveos. Süüdimõistmise korral võib kohus mehi karistada kuue-kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757