Radioaktiivne vesi Ratast ja Lehist ei hirmuta

Eesti maksumaksjate liidu juhatuse esimees
Lasse Lehis ja riigikogu liige Jüri Ratas kinnitasid, et nemad joovad
kraanivett ning hirmu radioaktiivse vee ees ei tunne.

"Elan ise Tartu pool," põhjendas Lehis hirmu mitte tundmist. "See on selline teema, et ei oska nagu karta ja pärast võib-olla on hilja," arutles juhatuse esimees ning lisab, et mingit paanikat Sotsiaalministeeriumi uuring ei tekitanud.

Jüri Ratas rääkis, et tema on elanud pikalt Nõmme linnaosas ja nüüd elab Pirita linnaosas ning kraanivett on ta joonud oma mõlemas kodus. Radioaktiivse vee ees hirmu ta ei tunne ning vett joomata sellepärast ka ei jäta. Päevas joob Ratas enda sõnul umber 1 liitri vett.

Iga seitsmes eestlane tarbib soovitavast kõrgema radioaktiivsusega vett, mis võib soodustada vähktõve teket. Sotsiaalministeeriumi tellimusel valminud uuringu kohaselt tarbib umbes 14 protsenti eestlastest maapõuest pumbatud vett, mille radioaktiivsus ületab kehtestatud norme. Kui norm on 0,10 mSv/a ehk kahjulikku ainet vees, siis mõnes kohas ulatub selle kontsentratsioon tasemeni 0,95 mSv/a.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara