Soome maksumuudatus toob õlleturistid Eestisse tagasi

Tallinna ja Helsingi vahel liikuvate
laevareisijate arv on langenud, järgmisest aastast aga on taas oodata uut
turistidelainet.

Soomes ennustatakse, et keskmise kangusega õlle minimaalne hind kasvab maksutõusu ja kulude suurenemise tõttu 30-45 protsenti ehk jõuab samale tasemele 2004. aasta veebruari hindadega, mil veel kehtisid kõrgemad maksumäärad, kirjutas Kauppalehti.

2004. aasta märtsis alandas Soome valitsus alkoholiaktsiisi, et piirata alkohoolsete jookide, eriti õlle toomist Eestist. Maksumuutus andis soovitud tulemuse, kuid jaemüüjate suured soodushindadega õllekampaaniad sundisid poliitikuid möödunud aastavahetusel aktsiisi taas 10% tõstma. Samal ajal on õlle tootmiskulud kasvanud mitukümmend protsenti.

Kui siinne 10% aktsiisitõus tähendab õlle puhul vaid mõnekümne sendi suurust hinnakasvu, siis Soomes tõuseb õlle hind 10 eurosenti ehk 1,56 krooni.

Soome õlle hinnatõus on palju kiirem kui Eestis, mistõttu ennustab Soome majandusleht, et 2004. aasta veebruari olukord taastub.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Rahva Raamat otsib HULGIMÜÜGI TURUNDUSJUHTI

Rahva Raamat AS

02. märts 2018

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara