Autor: Kaubandus.ee • 10. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakreti Mäo tehas taasalustab tootmist esmaspäeval

Suvel Mäos avatud ligi sada miljonit krooni maksma läinud Sakreti ehituslike kuivsegude tehas oli kaks nädalat tagasi sunnitud tootmise seiskama, taas alustatakse tootmist esmaspäeval.

Lühikese aja jooksul on Sakretist väga palju töötajaid lahkunud. Selle põhjuseks on Ursula Paavel sõnul firma ekspordiprojekti vähem edukam käivitumine,kui alguses plaaniti. Lahendusena tehti tootmises kahenädalane paus ja loobuti teisest vahetusest.

"Tootmine käivitus ootamatult hästi ja tegelikult on kõik tootmisplaanid lausa ületatudki," ütles Sakret OÜ kommertsdirektor Ursula Paavel.

Sakret OÜ Mäo tehase probleemid algasid siis, kui ettevõtte müügipool ei suutnud üha paisuvate tootmismahtudega toime tulla, kirjutas ETV24.

Sakret käivitab tehases taas tootmise esmaspäeval. Ekspordituru arendamise eesmärgil Põhjamaades palgati müügiesindaja Soomes, seal avatakse ka tehase esindus. Seejärel loodetakse jõuda Peterburi turule.

Kui seni tuli Sakreti Mäo tehasest 13 erinevat ehituslikku kuivsegu, siis kevadeks juurutatakse veel 20 uut toodet ja pole võimatu, et liinitööliste arv taas suureneb.

Sakret Grupp on maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, millel on hetkel üle 60 tehase, neist 26 asuvad Euroopas. Eesti tehas on osa Sakreti globaalsest brändist, mis tegutseb frantsiisilepingu alusel ning täiesti iseseisvalt. Samal põhimõttel töötab ka Sakreti Läti tehas, mis alustas tootmist 2004. aasta oktoobris ning järgmisel aastal avatav Leedu tehas.

Firma Sakret loodi 1936. aastal USAs Cincinnatis. Firma algne nimetus tulenes inglisekeelsetest sõnadest sack (kott) ehk SAK ja concrete (betoon) ehk RETE. Ameerikas jätkatakse Sakrete nimega (www.sakrete.com).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757