Autor: Kaubandus.ee • 15. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: makromajanduse jahtumine kandub ka Tallinna Kaubamaja tulemustesse

LHV alandas Tallinna Kaubamaja hinnasihti 10 eurolt (156 kroonilt) 9 euroni (141 kroonini), nähtub investeerimispanga värskest analüüsist.

Kaubanduskontserni müük kasvas kolmandas kvartalis 30% ning oli 1,6 miljardit krooni, jäädes 12,4% meie ootustele alla, kuid kasum ületas meie ootusi 16,5% võrra, ulatudes 110,9 mln kroonini, kirjutab LHV.

Kuna kolmas kvartal oli tugev, tõstsime ootusi käesoleva aasta suhtes. Majanduskasvu aeglustumine ei ole veel tulemustes kajastuma hakanud ning me ootame ettevõttelt tugevaid tulemusi ka viimases kvartalis. Seevastu järgmiseks aastaks prognoosime, makromajanduse jahenemise kandumist üle ka tulemustesse. Kõrge inflatsioon, aktsiisitõus (Eestis) ning kõrgemad intressitasemed (seni on tarbimist toetanud tugevasti odav raha) mõjuvad negatiivselt ostujõule.

LHV ootab Tallinna Kaubamaja kontsernile 2008. aastaks 6,7 miljardi kroonist käivet ja 380 miljoni kroonist kasumit. Kui tulude osas nähakse 15% edasiminekut, siis kasuminumber peaks aastaga langema 5% jagu.

Siiski, juba 2009 aastaks ootame märke olukorra paranemisest, lohutab investeerimispank investoreid ja lisab, et soovitab investoritel Tallinna Kaubamaja aktsiat hetkel akumuleerida.

Arvame, et Kaubamaja ärimudel annab firmale eelised näidata tugevaid tulemusi ka raskemates majandusoludes ning näeme aktsial tõusupotentsiaali praegustelt hinnatasemetelt (Tallinna Kaubamaja aktsia sulgus eile Tallinna börsil 7,89 eurol (123,45 kroonil)).

Uutel investoritel soovitame võimalusel soetada aktsiapositsioon mitmes osas – meelestatus maailmaturgudel on jätkuvalt ebakindel, mis võib omakorda pakkuda ostukohti erinevatelt hinnatasemetelt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757