Liviko: pronksiöö tõi tagasilööke ekspordis Venemaale

Liviko AS tegevjuhi Janek Kalvi sõnul peaks
Liviko praegu üldiselt rahul olema, püstitatud eesmärgin on nüüd täidetud
eesmärgid, kuid peab tõdema, et aprillirahutused on oma mõju avaldanud
kauplemises Venemaaga.

Kuigi enamus seatud eesmärkidest sai täidetud peab paraku ütlema, et oli tagasilööke laevakaubanduses ja kauplemises Venemaaga, rääkis Janek Kalvi aripaev.ee-le. Mõlemad paneb tegevjuht kevadiste aprillirahutustest tekkinud pingete arvele.

"Allhanke portfelli vähenemine mahulangust kaasa toonud ei ole ehk ekspordikäibe langust olnud ei ole," ütles Kalvi Liviko käekäiku kirjeldades ning lisas:" ma ei tea, kas te teate, aga astume esimesi samme Vana Tallinnaga Ameerika turul."

Kalvi ütles, et vähenenud on suuremahulised allhanked, mis asendati uutele turgudele sisenemise ja brändide turustamisega. Liviko AS ekspordib tegevjuhi sõnul oma tooteid nüüd ka Rootsi ja Taani.

Kalvi rääkis, et Liviko omandas hiljuti Läti juhtiva alkoholi maaletooja L.I.O.N Ko eesmärgiga suurendada eksporti Lätti ja Leetu. L.I.O.N Ko ettevõtetes Lätis, Leedus ja Eestis töötab kokku 220 inimest.

Liviko on Eesti juhtiv alkoholitootja. Ettevõte asutati 1898. aastal. Liviko omanik on Eesti üks juhtivaid kaubandus-ja tööstusgruppe NG Investeeringud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara