USAs vallandub küberesmaspäeval jõuluostude maania

Täna on küberesmapäev, mil USA
online-poed pakuvad eriti soodsaid tehinguid ja algab ametlik
jõuluostuhullus.

Wikipedia andmetel on küberesmaspäev ehk Cyber Monday tseremoniaalne jõuluostuhulluse algus USAs. Küberesmaspäev on eriti kiire päev online-poepidajatele. Tegemist on tohutu turundusüritusega, mida sponsoreerib National Retail Federation's Shop.org.

Küberesmaspäev järgneb mustale reedele, mis on tänupühade järgne päev ja ametlik jõuluostude stardipauk. Tänupühad on liikuvad ja neid peetakse USAs novembri neljandal neljapäeval. Mustal reedel avatakse mõned kauplused eriti vara, näiteks kell 5 hommikul ja kaupmehed teevad eriti häid pakkumisi. Küberesmaspäeva idee sai alguse sellest, et reedel poode mööda kolanud inimesed istuvad esmaspäeval arvuti taha ja hakkavad veebist kingitusi ostma.

Esimest korda peeti küberesmaspäeva 2005. aastal.

Shop.org juhi Scott Silverman sõnul täheldas 77% online-kauplustest märgatavad tellimuste kasvu tänupühade järgsel esmaspäeval. E-kaubanduse uuringufirma ComScore Networksi andmetel kasvasid 2005. aastal võrreldes eelnevaga online-poodides tehtud kulutused 26% ehk 485 miljoni dollarini (5 miljardi kroonini), Akamai Technologiese andmetel kasvas veebipoodide külastatavus 35%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara