Kaubamaja: suhtume lapstööjõu kasutamisse tõsiselt

Tallinna Kaubamaja müügi-ja
turundusdirektori Enn Pareli sõnul hetkel Kaubamaja Kreenholmi toodangu
turustamise suhtes seisukohta ei võta, kuid lapstööjõudu kasutavasse
ettevõttesse suhtuvad nad väga tõsiselt.

„Ma arvan, et ootaks ära Kreenholmi poolse avalduse, ei tahaks kuulujuttude põhjal otsustada,“ kommenteeris Parel nädalavahetusel Soomes lahvatanud skandaali, mille käigus avalikustas Rootsi telekanal SVT dokumentaalfilm kaadrid Usbekistanist, kus lapsed saagikorjamise ajaks tavaliselt koolist ära tulevad ja tööd teevad.

„Kui see kindlaks osutub, siis kaalume,“ jäi Parel antud hetkel Kreenholmi toodangu lettidelt ärakorjamise suhtes ootavale seisukohale.

Kindlasti ei kiida Tallinna Kaubamaja Pareli sõnade kohaselt laste töölepanekut heaks. Turundusdirektor rääkis, et tegelikult on aina olulisem jälgida kaupade sisseostmisel, et nende tootmisel ei oleks kasutatud lapstööjõudu.

Väga suur osa Kaubamaja müüdavast on Pareli sõnul deklareeritud organisatsioonides, millega kinnitatakse tootmisele esitatavate üldtunnustatud tingimuste täitmist.

Veel rääkis Parel, et näiteks kaubanduskett H M kirjutab hankelepingutesse, et tootmisel ei tohi kasutada lapstööjõudu ning kui seda ikkagi tehakse, siis vastutab tarnija. Parel lisas, et Kaubamaja hankelepingutes sellist tingimust pole.

Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluvad Tallinna Kaubamaja AS, Tartu Kaubamaja AS, AS A-Selver, Selver Latvia SIA, Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS, Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ, TKM Latvia SIA, Kia Auto AS, OÜ Ülemiste Autokeskus, OptiGroup Invest OÜ, Kia Auto UAB, Rävala Parkla AS ning uute ettevõtetena TKM Beauty OÜ ja TKM Beauty Eesti OÜ.

Tallinna Kaubamaja kontserni 2006. aasta netokäive oli 4,2 miljardit krooni. Kontsernis oli eelmise aasta lõpu seisuga ligi 2950 töötajat. Ettevõtte aktsiad on alates 1996. aastast noteeritud Tallinna Väärtpaberibörsil.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara