Autor: Kaubandus.ee • 3. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Staarkokk Imre Kose investeeris äripartneriga uude restorani 25 miljonit krooni

Tippkokk Imre Kose ning tema äripartner Peeter Tava investeerisid Eesti suurima restorani Mercado sisustusse 25 miljonit krooni.

Mercado omanik on OÜ Bellavista ning selle enamusomanik on Peeter Tava ja vähemusosanik Imre Kose.

Mercado asub Ülemiste City-s ning seal on kohti 550 külastajale. Maja juures asub ka ettevõtte teatel Eesti kõige esinduslikum erapark, mille suunas avaneb Mercado terrass.

"Mercado on Eesti suurim ja innovatiivseim restoran, täpsemalt öeldes toitlustuskompleks,” sõnas avamisel Tava. Ta lisas, et Ülemiste City-s töötab ja õpib juba praegu iga päev 2500 inimesest ning ta usub, et vähemalt veerand City päevastest asukatest hakkab iga päev külastama ka Mercadot.

Mercado peakoka Kose sõnul koosneb restoranitänav neljast teineteist täiendavast toitlustuskontseptist. ehk kaasavõetavaid roogi ja gourmet-kingitusi pakkuv koht. Boulangerie on prantsuse pagaritöökoda-kohvik, kus valikus värskelt küpsetatud hõrgutised. Souperie pakub laias valikus tervislikke ja innovatiivseid suppe maailma köögi paremikust, dim sum´e ja wok´e, Grill Mercado pakub kohapeal otse grillilt ahvatlevas valikus traditsioonilisi ja moodsaid grilltoite.

Gourmet Market on kõrget kvaliteeti pakkuv take-away

"Mercado menüü vahetub suures osas iga päev ja valdava osa roogasid valmistavad kokad klientide silme all. Seega on meil pakkuda värsket valikut ka Mercado kõige nõudlikumale igapäevakülalisele," lubas Kose.

Ülemiste City juhatuse esimees Gunnar Kobin ütles, et igal aastal tuleb Ülemiste City-sse juurde ca 1000 inimest, mistõttu tasemel ja taskukohane söömisvõimalus on linnaku arengu jaoks elutähtis. "Ülemiste City on Targa Äri linn, kus linnaku elanikel peab igapäevaseks töötamiseks ja õppimiseks olemas olema kõik vajalik. Mercadoga suudame pakkuda linnaku asukatele parimat toitlustust väga erinevatele maitsetele," kommenteeris Kobin.

Mercado (hispaania keeles „turg”) asub 80-meetrises endises tootmishoones, kus avaneb galeriitänav läbi kolme korruse. Mercados on kaasaegsed audio- ja multimeedialahendused, mis pakuvad mugavat esitlusvõimalust erinevate presentatsioonide ja vastuvõttude korraldamisel kuni 1000-le inimesele.

OÜ Bellavista toitlustusettevõtete gruppi kuuluvad restoran Vertigo, Viru keskuses asuvad kohvik Bestseller ja prantsuse pagaritöökoda-kohvik Boulangerie, Haaberstis Arigato spordikeskuses oktoobri lõpus avatatud uusim Bestseller ning Vertigo Catering.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757