FT: oleme kaotamas sõda piraatide ja võltsijatega

Maailm on kaotamas sõda organiseeritud
kuritegevuse kontrolli all oleva piraatluse ja võltsimise tööstusharuga, tõdesid
spetsialistid Roomas konverentsil.

Itaalia valitsuse korraldatud piraatlusevastasel konverentsil hoiatati, et võltsitakse kõike alates Colgate'i hambapastast, kuhu satuvad mürgised kemikaalid, kuni mineraalveeni, mille pudeleid täidetakse kraanist, kirjutas The Financial Times. Eriti ohtlik on võltsitud autode ja lennukite varuosade ning ravimite turg.

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) vanemametnik John Dryden kritiseeris valitsusi kahepalgelise käitumise pärast seoses piraatlusega. Drydeni sõnul on äärmiselt raske valitsustega kokku leppida, mis on võltsing. Mõned riigid ei soovi probleemiga tegeleda, karistused on leebed ja ettevõtted, eriti lennundusfirmad ja luksuskaupade tootjad, ei soovi avaldada, kuidas nende tooteid võltsitakse, kartes, et avalikkuse tähelepanu oleks kahjulik.

„Võltsijad on sammu jagu ees,“ lisas ta, „see on sõda mitmel rindel, mida peame võitlema kokku klopsitud armeega, hoolimata parimatest kavatsustest.“

OECD raporti kohaselt on võltsijate käive 200 miljardit dollarit ehk 2% 2005. aasta maailma kaubanduse mahust. Sellele lisanduvad veel siseturule suunatud võltsingud ja digitaalne piraatlus.

„Kõike saab võltsida ja seda tõenäoliselt ka tehakse ja nii igal pool,“ ütles Dryden.

USA julgeolekuteenistuse Homeland Security ametniku David Faulconeri sõnul on USA toll konfiskeerinud sel aastal 190 miljoni dollari väärtuses kaupu, 2006. aastal konfiskeeriti 155 miljoni dollari eest võltsinguid.

Inimeste meelest on kõige tavalisemad võltsingud luksuskaubamärkidega käekotid, jooksusussid ja DVDd. Faulconeri sõnul on palju ohtlikum võltsitud elektroonika nagu patareid ja jõulutuled, mis tapavad tulekajudes palju ameeriklasi.

Hiina on ikka veel maailma suurim ja kõige kiiremini kasvav võltskauba allikas, lisas Faulconer, kuid India on liidril tihedalt kannul, eriti võltsitud ravimite osas. Kolmandal kohal on Venemaa, kelle eriala on internetipiraatlus.

Organiseeritud kuritegevus on usinalt tulusale võltsingute turule sisenemas. Piraatlusel on palju suurem turg kui narkootikumidel, tõdeti konverentsil.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara