Bulgaaria tõukas Läti kinnisvarahindade liidri kohalt

Knight Frank
globaalne kinnisvaraindeks 2007 aasta kolmandas kvartalis näitab, et kõige
enam on kinnisvarahinnad kasvanud Bulgaarias, kes lõi eelmise aasta liidri Läti
troonilt.

Samuti on kinnisvarahindade kasv üle kogu maailma on aeglustumas.

Ülemaailmselt kasvas kinnisvarahinnaindeks selle aasta kolmandaks kvartaliks 8,2%, võrreldes eelmise aasta sama ajaga on kasv olnud 9,6%, selgus Knight Frank Residential Researchist.

Viimane muutus Knight Frank hinnaindeksis näitab, et tugev Balti turg on muutumas rutiiniks. Läti on esimeselt kohalt minema löönud Euroopa liidu värske liituja Bulgaaria. Bulgaaria hindu on viimase aasta jooksul upitanud peamiselt suusakeskused Banskos ja parimatel puhkealadel asuvad rannamajad.

Bulgaarias garanteeris esikoha sealse kinnisvara hindade tõus 2007. aasta kolmandas kvartalis 30,6%. Eelmisel aastal oli Bulgaaria kinnisvara hinnaindeksi järgi 8 kohal ja tõusnud 2007. aasta kolmandaks kvartaliks märkimisväärsele esimesele kohale.

Läti seejuures on kukkunud eelmise aasta 1 kohalt hooga 12-daks. Läti langes tänu inflatsioonile, mis on 2007 aasta kolmandas kvartalist ületanud 10%. Riia korterite hinnad on alla läinud. Oma osa on olnud mais kasvanud intressidel ja seadusmuudatustel, mis limiteerisid investeeringuid. Viimati kukkusid Läti pealinna ühetoaliste korterite hinnad, eramajade hinnad on siiani jäänud stabiilseks.

Hinnaindeksi alusel on teisel kohal Bulgaaria järel Singapur oma 27,6% hinnatõusuga ning kolmandat kohta väisab Lõuna-Aafrika 14,4% tõusuga kinnisvaraturul. See näitab, et Singapur on tõusnud 21 koha võrra ja Lõuna-Aafrika tunduvalt stabiilsemad 6 kohta.

Kõige madalam hinnatõus leidis Knight Frank globaalse kinnisvaraindeksi alusel aset Saksamaal, kus hindade tõusmise asemel toimus 3,4% kinnisvarahindade langus. Ka 2006. aastal oli hinnatõus Saksa kinnisvara jaoks negatiivne. Lisaks Saksamaale on hinnalangus uuringu andmetel Iirimaal ja Jaapanis.

Üle 10% kallines 2007. aasta kolmandas kvartalis kinnisvara Islandil, Uus-Meremaal, Horvaatias, Kanadas ja Norras, Rootsis, Inglismaal, Austraalias ja Lätis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara