Rakvere: püüame vastu tulla nii maitses kui hinnas

Rakvere lihakombinaadi turundusdirektor
Anne Mere ütles, et tööstus püüab vastu tulla nii maitses kui hinnas, sestap
sisaldavad viinerid ketšupit ning perehakkliha sojavalku.

Toodete märgistamise reeglitega pole Rakvere lihakombinaat vastuollu läinud. "Tegemist on Pere hakklihaseguga, mitte hakklihaga," selgitas Mere. "Toote koostis on selle turuletoomisest peale olnud muutumatu. Kuna tegemist on külmutatud tootega, milles on nii sea- kui veiseliha, siis see aitab tasandada ka hinnatõusu."

Mere rääkis, et Rakvere müügipakendite osakaal on viimastel aastatel väga jõuliselt kaldunud valmispakendatud väikepaki kasuks. "Inimesed on muutunud mugavaks ega viitsi enam kaalukauba järjekorras seista," ütles Mere.

Lisaks kaovad turult järjest ka väikesed poed, kus valdavalt müüdigi ainult teenindusletist. Suurte marketite ostja eelistab lihatoote võtta selveletist.

"Tahame pakkuda igale tarbijasegmendile sobilikku toodet – pereinimestele suuremat pakki ja üksikutele väiksemat. Tooraine ja muude kulude kompenseerimist läbi väiksemate pakendite pole meie teinud," ütles Mere. "Pigem püüame väiksemates pakendites müüa lisaväärtusega tooteid, mille eest küsime kõrgemat hinda. Näiteks lasteviinerid – kõrge lihasisaldus, lisandiks ketšup või muud seesugust."

Mere hinnangul ei vähenda väiksemad pakendid toote omahinda, vaid pigem tõstavad seda täiendavale pakkematerjalile ning tööajale kuluva summa võrra.

"Väiksema toote kõrgemat kilohinda on aga kahtlemata kergem müüa, sest tarbija arvestab pigem konkreetse toote letihinnaga," tõdes Mere ja lisas, et tooraine hinnad tõusid tänavu palju ning tõusevad ilmselt ka edaspidi.

"Meie oleme võtnud eesmärgiks, et me ei tingi kvaliteedist. See tähendab, tarbija peab saama oma harjumuspärase maitse ning kvaliteediga tooteid. Mingist piirist oleme sunnitud tõstma hinda ja seda oleme me sel aastal ka teinud. Lisaks oleme korraldanud hankekonkursse, et hinnatõusu mõju neutraliseerida," rääkis Mere.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara