Tarbijakaitseamet: segadused tootenimetustega

Tarbijakaitseameti peadirektor Helle
Aruniit tõdes, et tooteretseptidest ning muutunud pakenditest tuleb palju
segadust, mis nõudlikumaid tarbijaid ka nurisema paneb.

„Toodete koostise teemat oleme ka ise üles võtnud ja uurinud,“ ütles Aruniit, kelle kinnitusel pöörduvad nende ametisse aegajalt ka rahulolematud tarbijad. Oma suurimaks võiduks peab tarbijakaitseamet seda, et mitmed kohukeste tootjad tunnistasid, et on asendanud osa piimarasva taimse rasvaga ning nõustusid selle ka pakendile kirjutama.

Lihatooted võivad sisaldada maitseaineid, kuid allergeenid tuleb pakendil kindlasti välja tuua. Kui juust sisaldab taimseid rasvu, ei saa seda nimetada juustuks, ehkki ainult taimerasvast ka juustu teha ei saa.

Aruniit lisas, et näiteks hakkliha ei tohi ka müüa hakkliha nime all, kui sellesse on segatud sojajahu. „Oh sa poiss!“ hüüatas ta kuuldes, et Rakvere lihakombinaadi perehakkliha sisaldab sea- ja loomaliha kõrval ka sojat ning maitseaineid. „Läheme seda kindlasti kontrollima.“

„Hindadele ei saa me kätt ette panna,“ märkis Aruniit samas. Kui toidukauba kilohind tarbijale üle jõu kasvab, tuleb tal otsida lihtsalt väiksemat pakendit. Samas tasub endiselt vaadata ka kilohinda, kuna silma järgi on vahel üsna raske vahet teha, kas pakend sisaldab toodet 250 grammi või 145 grammi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara