Autor: Kaubandus.ee • 11. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtja plaanib ehitada Viljandi suurima kaubamaja

Ärimees Tiit Säga, kes aasta tagasi müüs hulgifirma Baltazar Trading, kavatseb tühjalt seisvad hulgilaod lammutada ja ehitada nende asemele Viljandi suurima kaubanduskeskuse.

Huvilised saavad Looga ja Tallinna tänava ääres paikneva 20 000 ruutmeetri suuruse krundi detailplaneeringuga tutvuda alates ülehomsest, kuid lahtisi otsi on tulevase kaubanduskeskuse juures veel palju, kirjutas Sakala. Näiteks ei ole kinnisvaraarendaja otsustanud, kui suure hoone ta ehitab ja mitu korrust sel olema saab.

«Kindlasti tuleb selle kogupind üle 10 000 ruutmeetri, aga kui palju täpselt, ei oska ma praegu öelda,» ütles krundi omaniku, aktsiaseltsi Baltazar juhatuse esimees Tiit Säga. «See selgub projekteerimise käigus.»

Kava teoks saades oleks tegemist Viljandi suurima kaubanduskeskusega, mis ületaks seni liidrikohta hoidvat 6000-ruutmeetrist Centrumit ligi kaks korda.

Arendaja sõnul on keskusesse asumise vastu huvi ilmutanud mitu toidukauplust ning rõiva- ja moekaupade müüjat. Enne lepingute allkirjastamist ei soovinud ta konkreetsetest nimedest siiski rääkida.

Viljandisse plaanitakse teistki suurt kaubanduskeskust, mis peaks tulema Riia maantee lõppu. Mitu ärihoonet on juba ehitusjärgus, neist kaks suurt asub samas kandis, kuhu kavandab enda oma Säga.

Suurele konkurentsile vaatamata ei näe Tiit Säga ja tema äripartnerid muretsemiseks põhjust, ehkki 150—200-miljoniline investeering pole põrmugi väikeste killast. «Oleme teinud piisavalt turu-uuringuid ja tunneme ennast seetõttu üpris kindlalt,» sõnas Baltazari juht.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757