Napsireklaam saab juurde hoiatused

Uue reklaamiseaduse arutelul riigikogus
käisid poliitikud korduvalt välja mõtte, et alkoholireklaami keelustamise vastu
räägib kogemus tubakareklaami keelamisega, mis mängis trumbid kätte
suurfirmadele.

Eelnõu esimesel lugemisel läinud nädalal, kui keskerakondlased nõudsid alkoholi reklaamimise jõulist piiramist, kasutasid argumendina sigarette nii majandusminister Juhan Parts kui majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas, kirjutas Postimees.

Majandusministeeriumi ekspertide hinnangule tuginenud Partsi sõnul pakub reklaam paratamatult inimestele ka teavet.

"Kui me tarbijale infot ei anna, siis me teatud mõttes anname eelise ettevõtetele või alkoholi puhul nendele kaubamärkidele, mis on juba turul," ütles minister, tõmmates paralleeli tubakareklaami üleüldise keeluga.

"See on olnud väga kasulik tootjatele, kelle kaubamärgid on üldteada. Uute [firmade] tulek turule on praktiliselt välistatud," hoiatas Parts ettevõtluskeskkonna ja vaba konkurentsi kahjustamise eest.

Partsi kinnitusel kehtestatakse tulevikus märksa karmimad nõuded reklaami sisule. Need peavad olema varustatud hoiatustega, millesarnaseid näeb ravimireklaamidel: "Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada Teie tervist!"

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara