Kriis: Venemaa positiivsemad suhted Euroopaga võiks parandada Eesti olukorda

Lissabonis toimunud BusinessEurope
kohtumisel arutasid Euroopa tööandjate keskorganisatsioonide presidendid koostöö
võimalikkuse üle Venemaaga, positiivsete suhete varjus võiks paraneda ka Eesti
suhted idanaabriga.

Eestit esindasid BusinessEurope’i koosolekul volikogu esimees Enn Veskimägi ja juhataja Tarmo Kriis.

„Arusaadavalt on Venemaal tõsine huvi, et investeeringud Euroopa Liidust üha suureneksid ning nende püüdlusi toetavad aktiivselt nõnda öelda vana Euroopa töösturid. Ühiselt lepiti kokku, et Venemaa tööstureid ühendava organisatsiooni juhtidega kohtutakse veebruari teises pooles Brüsselis,“ kommenteeris arutelu Enn Veskimägi.

Kriisi sõnul oleks meeldiv, kui positiivsete suhete varjus paraneks ka Eesti suhted Venemaaga. „Üldises plaanis on tervitatav, kui ettevõtlussuhted Venemaaga põhineksid seadustel ja partnerlusel. Ei ole normaalne, et ühtedel on eelised seoses paremale poliitilisele läbisaamisele,“ lisas ta.

Küll on Lääne- ja Ida-Euroopa ettevõtjad Venemaaga suhtlemisel kergelt erimeelel. Suuriigid, eriti Saksamaa on eriti huvitatud ettevõtlusest Venemaal. Bulgaaria ja ülejäänud ida on skeptilisem. „Oleks normaalne, kui Euroopat võetakse ühe tervikuna,“ lisas ta.

Ettevõtjad on siiski skeptilised ja ootavad Venemaa presidendivalimise tulemusi.

„Teise olulise teemana oli arutluse all kliimasoojenemine ning CO2 emissioonide piiramine ning selles küsimuses näitasid kõrget initsiatiivi üles eelkõige Briti töösturid, kes on CO2 emissioonide piiramise tõstnud väga kõrgele oma agendas. Kliima soojenemise vastasele võitlusele on ettevõtjate hulgas Euroopas väga kõrge toetus ning ettevõtjad püüavad olla nii proaktiivsed, kui või vähegi võimalik,“ lisas Veskimägi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara