Tõrva linnas valmivad salapärased kohukesed, mida poest osta ei saa

Tõrvas Jõe tänaval toodab Delibalt
Production OÜ juba aastajagu MuMa glasuurkohukesi, mida kohalikust
kaubandusvõrgust ei leia, ettevõtte esindajad hoiavad madalat profiili ja
avalikust tähelepanust meelitatud ei ole.

Ettevõtte esindaja Andrus Mõtuse sõnul on investeeritud palju raha ja enne kui Eesti turul tooteid pakkuda saab, suurt juttu teha ei taheta, kirjutas Valgamaalane. Kuutoodanguks väitis ta 100–120 tonni, mida praegu müüakse Lätis ja Leedus. «Eesti turule on raske siseneda,» rääkis Mõtus. «Turg on suurte kauplusekettide käes ja nemad soosivad suuri tegijaid, kellega meil on raske võistelda.»

«Paraku juhitakse kauplusekette Tallinnast,» andis Mõtus aimu, et inimeste huvi kohalike toodete vastu ei pruugi suurt rolli mängida. «Kauba headust tuleb tõestada suurte müügiettevõtete nõukogude ees.»

Firma toodab traditsioonilisi glasuurkohukesi, milles kasutatakse piimarasva. Mõtuse sõnul muudab taimerasva vältimine toote kallimaks ja konkurentide poolt haavatavamaks.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara