Lapstööjõu kasutamise kahtlus ei tekitanud Kreenholmile kahju

Kreenholmi tegevjuht Matti Haarajoki ütles
aripaev.ee-le, et tarned Soome peatati vaid mõneks päevaks.

„Soome tellimused olid peatatud mõneks päevaks,“ väitis ettevõtte juht. Haarajoki rääkis, et kui nad olid esitanud oma partneritele andmed puuvilla päritolu kohta ning tõestasid, et lapstööjõudu Usbekistanis puuvilla korjamisel kasutatud ei ole, taastusid tellimused.

Soome ettevõtted peatasid novembri lõpus Kreenholmi tarned, kuna kahtlustati, et puuvilla korjel kasutati lapstööjõudu. “Kliendid tellivad kaupa endiselt,” ütles ettevõtte tegevjuht Matti Haarajoki. “Marimekko tellimused on veel suuremad kui varem,” lisas ta.

Usbekistani puuvilla osakaal on Kreenholmi toodetes kaheksa protsenti. Haarajoki väitel ei osta Kreenholm enam puuvilla Usbekistanist.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara