Anttila juht: ehk ei leidnud riik piisavalt maksupettusi?

Postimüügiga tegeleva Anttila tegevdirektor
Tauno Tuula on riigieelarve plaanitust halvema täitumise pärast üllatunud,
arvates, et ilmselt loodeti leida enam maksupettureid.

„Minu jaoks oli suure summa käibemaksu laekumatajäämine uudis. Meie pole küll vähem käibemaksu maksnud. Kas siis lootis riik, et suudab kätte saada varasemast perioodist üleval olevaid nõudmisi?“ imestas Tuula. „Mulle jääb kodanikuna küll mulje, et riik planeeris midagi valesti. Äkki otsiti enam maksupettusi, kuid ei suudetud neid leida.“

Tuula sõnul peaks käibemaks olema väga tihedalt kaubandusega seotud. „Need numbrid peaksid ikka käima käsikäes. Kui kaubanduses läheb hästi, siis peaks ka käibemaks hästi laekuma. Eriti üllatav on see uudis aastal 2007!“ märkis ta.

Eesti jaekaubanduse novembri käekäiku kommenteerides ütles Tuula, et statistikaameti andmed vastavad ilmselt tõele. „Üldiselt läks postimüügiettevõtetel halvasti, nii ka meil. Üks põhjuseid, miks meie tulemused ei ole nii head olnud, on see, et reorganiseerime oma müüki ja keskendume nüüdsest enam internetile,“ selgitas ta.

Jaekaubanduse käive kasvas statistikaameti andmetel novembris aastases võrdluses keskmiselt vaid 6%. Postimüügis käive langes aastatagusega võrreldes üle 10%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara