Ruth Laatre: inimesed hakkavad taas rohkem Säästumarketites käima

Rimi Eesti Foodi tegevdirektor Ruth Laatre
sõnul on järgmisel aastal grupis oodata sarnast käibe kasvu kui käesoleval
aastal, paremasse seisu aga tõusevad taas Säästumarketid.

„Praeguses heas majandusseisus on tõusnud hüpermarketite külastatavus. Inimesed ei loe nii palju raha kui varem. Nii on näha, inimesed on liikunud Säästumarketitest enam super- ja hüpermarketitesse. Uuel aastal aga on oodata muutust,“ rääkis Laatre.

Tema sõnul on juba praegu näha, et inimesed on sunnitud raha rohkem lugema ja hindu järgima, mistõttu hakatakse taas rohkem Säästumarketites käima. „Sel aastal on Säästumarketid viimaste aastatega võrreldes võrdsemas seisus,“ märkis Rimi juht.

Üldist jaekaubanduse käibe kasvu aeglustumist kommenteerides arvas Laatre, et ilmselt tuleb see tööstuskaupadest. „Toidukaupade müügis arvestatakse seni ikka üle kümneprotsendise kasvuga ja nii on see ka olnud. Ilmselt on langus tingitud tööstuskaupadest. Näiteks kinnisvaraturu jahtumisega on vähenenud ka ehituskaupade, mööbli ja muu sellise müük,“ arvas ta.

Jaekaubandusest tingituna on Laatre hinnangul kindlasti vähenenud ka käibemaksu oodatust väiksem laekumine riigieelarvesse. „Samas tuleb arvestada ka tööstusega, kus on arvatavasti vähem toorainet ostetud ja seetõttu ka vähem käibemaksu tasutud,“ tõi ta veel ühe arvatava põhjuse.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara