Laatre: Eesti Rimi müüki pidurdasid renoveerimistööd

Rimi Eesti Food juht Ruth Laatre ütles, et
möödunud aastal ja detsembris pidurdasid kaupluste müüki renoveerimistööd,
viimasena ehitati ümber Mustakivi hüpermarketit.

"Eestis on Rimi käivet mõjutanud see, et kolm hüpermarketit oli remondis," kommenteeris Laatre äsja avaldatud käibenumbreid. "Seetõttu oli meie laienemine aeglasem kui Lätis ja Leedus."

Laatre sõnul avab Rimi tänavu mitmed uued kauplused, mistõttu suureneb käive märkimisväärselt. Seejuures tulevad hüpermarketid Tartu Lõunakeskusse, Viimsisse ja Rakverre. Tuleb ka uusi super- ja säästumarketeid. Laatre märkis, et rendilepingu sõlmimisest läheb kaupluse avamiseni kaks aastat.

"Hetkel ma küll ei julge kinnitada, et see trend on alanud," vastas Laatre küsimusele, kas inimesed ostavad toidu- ja esmatarbekaupu koguseliselt vähem kui enne. "Jõuluperioodil küll ei täheldanud, et toidukaupa oleks vähem ostetud," lisas ta.

Vähema kulutamise trendi tekkel lükatakse esmalt edasi mööbli, kodutehnika ja auto vahetust, lisas Laatre. "Ma ei usu, et toidukaupa hakatakse koguseliselt vähem ostma."

Samas ütles Laatre, et tänavu muutuvad ostjad varasemast hinnatundlikumaks ja vahetavad sisseostu tegemise kohta. "Kui viimasel kolmel aastal on liigutud säästumarketist hüpermarketisse, siis nüüd on pigem vastupidi," rääkis Laatre, "tekib surve hinnavõrdlusele ja hakatakse rohkem mõtlema säästlikuma eluviisi peale."

Laatre lubas samas, et Säästumarketite sortiment muutub lähiaastal pisut laiemaks. Praegu katsetatakse laiemat sortimenti kahes Säästumarketis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara