Taube: suuremad kasvud jäid aastatesse 2005 ja 2006

A-Selveri juhataja Ain Taube sõnul jäid
suuremad kasvud aastatesse 2005 ja 2006, eelmise aasta 28% käibekasvu
andsid tema sõnul peamiselt vanad poed.

Selveri super- ja hüpermarketite 2007. aasta käive oli 3,7 miljardit krooni, mis on 28% rohkem kui aasta varem. Selveri osakaal spetsialiseerimata toidukaupluste jaekäibes tõusis aastaga 14,6%ni. „Suuremad kasvud jäid aastatesse 2005 ja 2006. Eelmise aasta käibe kasv oli tingitud üldisest jõulisest jaekaubanduskasvust, Selveri keti laienemisest ning vanade juba olemasolevate poodide panusest,“ märkis Taube.

2008. aastaks prognoosib Taube toidukaupluste sektoris käibe kasvu rohkem kui 10%. „Kuigi praegu prognoositakse 2008. aastaks üldist jaemüügi kasvu langust, siis meie usume, et jaekäibe kasv toidukaupluste sektoris jääb suuremaks kui 10% ning et jaeturul suureneb veelgi super- ja hüpermarketite osakaal,” lausus Taube.

Sel aastal plaanitakse avada Eestis vähemalt üheksa uut poodi, samuti loodetakse viimases kvartalis avada poed ka Lätis. Lisaks laiendatakse Tallinnas Järve ja Pirita Selvereid ning Krooni Selverit Rakveres.

Uued poed avatakse Kohtla-Järvel, Hiiumaal, Põlvas, Paides ja Pärnus, Tallinn ja Narva saavad juurde kaks uut Selverit. Esialgu käesoleva aasta lõppu planeeritud Maardu Selveri avamine lükkub edasi 2009. aastasse.

Taube sõnul on Selver kasvanud kiiremini kui teised, kasvatades oma turuosa 14,6 protsendini. "Lisaks Selverile võitis turuosa juurde ka Maxima, kes on ka agressiivselt laienenud. ETK ja Rimi on tugevamad kaotajad, samuti Prisma, kes koos kõigi teiste toidukauplustega kaotas turosast 1%," märkis Taube.

2007. aastal oli Selveri turuosa hinnanguliselt 14,6%, olles aastaga kasvanud 1,3% võrra. Selveri ketis sooritati 2007. aastal kokku 26,2 miljonit ostu, mis on 12% mullusest rohkem. Selverite keskmine müügitulu müügipinna ruutmeetrile oli 2007. aastal 7600 krooni kuus, mis on 21% enam kui aasta varasemal perioodil.

Eesti kapitalil põhinevasse Selveri ketti kuulub 24 kauplust, millest üheksa asuvad Tallinnas, viis Tartus ja kaks Pärnus ning üks Viljandis, Rakveres, Kuressaares, Võrus, Valgas, Jõhvis, Jõgeval ja Põltsamaal. 2009. aasta lõpuks plaanib Selver avada Lätis 15 kauplust. Selveri super- ja hüpermarketite kett kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Selver annab tööd 2200 inimesele. Ettevõtte 2007. aasta käive oli 3,7 miljardit krooni, Selveri kauplustes sooritati möödunud aasta jooksul enam kui 26 miljonit ostu.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara