Autor: Kaubandus.ee • 22. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima: jaekaubanduses on niigi tohutu konkurents

Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid usub, et Prisma uus suund saada siinseks hinnaliidriks ei too kaasa erilist hinnasõda.

„Sõda ei saa eriti tekkida, kuna konkurents on juba niigi tohutu,“ rääkis Erilaid. „Kui konjunktuuriinstituudi toidukorvide võrdlust vaadata, siis selgub, et erinevates kauplustes on umbes 700kroonise toidukorvi hinnavahel vaid 100 krooni piires. Vahed ei ole nii müstilised, et siin veel tihedamat konkurentsi tekitada.“

Lisaks märkis Maxima esindaja, et Prisma ei ole niivõrd suur kett, et kogu turgu liikuma panna. „Kui, siis suudaksid nad mõjutada Tallinna, mujal Eestis neid aga ei ole, samuti pole neil ka suuri laienemisplaane,“ selgitas ta.

Erilaiu sõnul on toidukaupade hinnatõusuga juba niigi mitmete piima- ja leivatoodete hinnavahed kokku kuivanud. „Näiteks aasta tagasi, kui liiter kilepiima maksis Maximas 5,40, siis kallimate ja odavamate kettide hinnavahe ulatus üle krooni. Nüüd, pärast seda kui tootjahinnad on tublisti rohkem kui poole võrra tõusnud, jäävad kettide hinnaerinevused vaid mõnekümne sendi piiresse. Tootjad on toidukaupade hindu tõstnud, kuid kallimad kauplused ei saa enam varasemat juurdehindlust rakendada, sest hinnad tõuseksid üle mõistuse kõrgeks," tõi ta näite.

Maxima tegevdirektori Zydrunas Valkerise sõnul võidavad konkurentsi kasvust ennakõike tarbijad. "Kaupmehed pingutavad rohkem kvaliteedi osas ja tarbijatele ei tule hinnatõus enam nii järsuna," märkis ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757