Rimi võib alkoholimüügi litsentsist ilma jääda

Tallinna linna pressitalitus teatas
aripaev.ee-le, et Tallinnas Norde Centrumis asuv Rimi võib maksimaalse karistuse
korral jääda ilma alkoholimüügi litsentsist.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul ei tohi ükski alkoholimüügi piirangu eiramine karistuseta jääda, mistõttu algatas ettevõtlusamet Norde Kaubanduskeskuses asuvas Hyper Rimi kaupluses toimunud rikkumise osas väärteomenetluse.

"Täname TV3 "Seitsmeseid uudiseid" sellest rikkumisest avalikkuse teavitamise eest," ütles Mutli. "Samas tuleb tunnustada ka Rimi esindaja julgust ja otsustavust teleuudist ennetavalt juhtunust linnavalitsust teavitada."

Mutli sõnul jääb aga arusaamatuks, miks väidetavalt rikkumist pealt näinud ajakirjanik sellele kohe tähelepanu ei juhtinud ja seda ei takistanud. "Kindlasti oleks kodanikujulgus ja aktiivne sekkumine taoliste juhtumite vastu võitlemisel tõhusaks abiks," rõhutas Mutli.

Abilinnapea lisas, et kindlaks ja tõhusaks inimlikke eksimusi välistavaks abinõuks on kassaaparaatide seadistamine selliselt, et oleks takistatud alkoholi müümine peale 20.00, nii nagu Prisma kauplustes on juba tehtud. "Peaksime kaaluma sellise kohustuse sisseseadmist kõikides suuremates kauplustes, kus on olemas arvutipõhine kassasüsteem," ütles Mutli.

TV3 "Seitsmesed uudised" kajastasid eile Norde Centrumi Rimi hüpermarketis teisipäeval, 22. jaanuaril kella 21.15 paiku aset leidnud alkoholimüügi eeskirja rikkumist.

Maksimaalse karistusena võib Rimi hüpermarket jääda ilma alkoholimüügi litsentsist, väikseim karistus oleks rahatrahv, mis juriidilise isiku puhul võib ulatuda 50 000 kroonini.

Kui kaua ja mis tulemustega menetlus lõppeda võiks, ei oska praegu keegi öelda, küll aga võetakse menetluse käigus arvesse kergendavaid asjaolusid: esiteks seda, et Rimi puhul oli tegu esimese rikkumisega, ja teiseks, et ettevõte juhtunust ise enne selle televisiooni uudistesse sattumist linna teavitas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara