Eestlased vahetasid enamusosaluse Bookinghouse'is vähemusosaluste vastu kuue riigi portaalides

Eesti esimene veebireisibüroo
Bookinghouse.net viis veebruaris lõpule aktsiavahetustehingu ning ühines
Leedu firmaga UAB Interneto Partneris.

Aktsiavahetuse tulemusena tekkis ettevõtete grupp, kellel on ärihuvid ning portaalid kokku kuues riigis. Emaettevõtte (UAB Interneto Partneris) aktsiate kontrollpakk (64,8%) kuulub senisele ainuomanikule Audrius Ramanauskasele, ülejäänud aktsiad kuuluvad endistele Bookinghouse omanikele. Viimastest suurimad OÜ Eggera ning OÜ Prudenor. AS Bookinghouse on nüüd 100% IP tütarettevõte.

Bookinghouse'i juhataja Matti Pruuli sõnul on uus ettevõtte nüüd registreeritud Leedus.

Kas ka praegused aktsionärid ostetakse üle Pruuli öelda ei osanud. "Seda ei saa kunagi prognoosida, kas üks aktsionär teeb teisele üleostu pakkumise, kuid minu teada sellist plaani ette näha ei ole," sõnas Pruuli.

Seni Bookinghouse'i suurim omanik olnud Andres Liinati kinnitusel toimus ettevõtte tegevuse Leetu kolimine puhtalt kuluefektiivsusest tulenevatel põhjustel, mõtekas on äri ajada Leedu ettevõtte kaudu.
Ühinenud ettevõtte tegevjuhi ning aktsiate kontrollpakki omava Audrius Ramanauskase sõnul on reisiteenuste online-turg hästi kiires kasvufaasis ning konkurentsis püsivad vaid ettevõtted, kellel on efektiivsed äriprotsessid ning piisavalt suur klientuur.

Bookinghouse'i suurim omanik oli seni Liinat, väiksemad omanikud Kaido Saarma ja Olari Taal.

UAB Interneto Partneris on Amadeus Leedu andmetel oma portaali www.greitai.lt abil enam kui neljaaastase tegevuse tulemusena saavutanud Leedus märkimisväärse positsiooni 59% turuosaga. Teist aastat tegutsetakse Läti turul portaaliga www.flysiesta.lv. Möödunud aasta lõpul avati portaalid ka Venemaa, Poola ning Ukraina turu tarvis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara