Eestlased vahetasid enamusosaluse Bookinghouse'is vähemusosaluste vastu kuue riigi portaalides

Eesti esimene veebireisibüroo
Bookinghouse.net viis veebruaris lõpule aktsiavahetustehingu ning ühines
Leedu firmaga UAB Interneto Partneris.

Aktsiavahetuse tulemusena tekkis ettevõtete grupp, kellel on ärihuvid ning portaalid kokku kuues riigis. Emaettevõtte (UAB Interneto Partneris) aktsiate kontrollpakk (64,8%) kuulub senisele ainuomanikule Audrius Ramanauskasele, ülejäänud aktsiad kuuluvad endistele Bookinghouse omanikele. Viimastest suurimad OÜ Eggera ning OÜ Prudenor. AS Bookinghouse on nüüd 100% IP tütarettevõte.

Bookinghouse'i juhataja Matti Pruuli sõnul on uus ettevõtte nüüd registreeritud Leedus.

Kas ka praegused aktsionärid ostetakse üle Pruuli öelda ei osanud. "Seda ei saa kunagi prognoosida, kas üks aktsionär teeb teisele üleostu pakkumise, kuid minu teada sellist plaani ette näha ei ole," sõnas Pruuli.

Seni Bookinghouse'i suurim omanik olnud Andres Liinati kinnitusel toimus ettevõtte tegevuse Leetu kolimine puhtalt kuluefektiivsusest tulenevatel põhjustel, mõtekas on äri ajada Leedu ettevõtte kaudu.
Ühinenud ettevõtte tegevjuhi ning aktsiate kontrollpakki omava Audrius Ramanauskase sõnul on reisiteenuste online-turg hästi kiires kasvufaasis ning konkurentsis püsivad vaid ettevõtted, kellel on efektiivsed äriprotsessid ning piisavalt suur klientuur.

Bookinghouse'i suurim omanik oli seni Liinat, väiksemad omanikud Kaido Saarma ja Olari Taal.

UAB Interneto Partneris on Amadeus Leedu andmetel oma portaali www.greitai.lt abil enam kui neljaaastase tegevuse tulemusena saavutanud Leedus märkimisväärse positsiooni 59% turuosaga. Teist aastat tegutsetakse Läti turul portaaliga www.flysiesta.lv. Möödunud aasta lõpul avati portaalid ka Venemaa, Poola ning Ukraina turu tarvis.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

Teabevara