Hinnatõus kasvatas Estoveri kasumit

Juustumüüja Estover teatas, et ettevõtte kasum
tõusis 2007. aastal eelmise aasta 0,2 miljonilt kroonilt 25 miljoni kroonini
ning käive oli 318 miljonit krooni, kasvades mullusega võrreldes 20%.

„Suutsime kasumit mitmekordistada tänu planeeritud müügitööle ja efektiivsuse tõusule kõikides töölõikudes. Kasumi suurenemisele aitas kaasa ka piimatoodete üldine hinnatõus,“ ütles Estover OÜ tegevjuht Kai Rimmel.

„Estoveri kogumüük oli 2007. aastal 5074 tonni, vähenedes eelmise aastaga võrreldes 23%. Müügi langus on tingitud eeskätt piimatoodete hinnatõusust ja seetõttu vähenenud tarbimisest,“ lisas Kai Rimmel. „Eesti toodangut müüsime kokku 3621 tonni, millest põhilise osa moodustab Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ toodang. Kuna Estover on suurim hallitusjuustude Eestisse tarnija, moodustavad impordist suurima osa erinevad hallitusjuustud.“

„Võid müüsime 2007. aastal 365 tonni, mida on 17% vähem kui eelmisel aastal. Toodetest kasvas naturaaljuustu ja vadakukohupiima ehk ricotta müük, vastavalt 4% ja 9%. Ricotta müük on aasta viimases kvartalis suurenenud võrreldes 2006. aasta sama ajaga pea 40%. Kasv on tänu inimeste kasvanud teadlikkusele ricotta tervislikkusest ning kohupiima tootva Põltsamaa Meierei Juustutööstuse uuele liinile, mis võimaldab toota kaks korda rohkem,“ ütles Kai Rimmel.

„2008. aasta plaanime suurendada käivet ja kasumit 15% ning müüki 20% võrra. Toodetest loodame kasvatada enim, 200% võrra kohupiima müüki. Naturaaljuustude puhul loodame 20%-list müügikasvu,“ ütles Kai Rimmel. „Käesoleval aastal investeerib Estover jätkuvalt laomajandusse, et muuta töö veelgi efektiivsemaks ja kvaliteetsemaks ning seeläbi suurendada ja hoida klientide lojaalsust.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara