Autor: Kaubandus.ee • 10. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased trügivad Eesti postiturule

Endine ettevõte Soome Post, täna nime all Itella Logistics, paneb esimesena Eestis üles postipakiautomaadi eratarbijatele ning tuleb seega Eesti Posti konkurendiks.

Tegemist on uudse tehnoloogiaga Eestis ja Soomes, ainus sarnane tegutseb märtsi algusest Helsingi Idakeskuses, teatas ettevõte.

Pakisaaja saab internetis valida, kas ta soovib saada saadetise kätte postipakiautomaadist või postkontorist. Kui pakk kohal, saadab automaat saajale SMSi ja pakile saab tulla järgi sobival ajal ööpäevaringselt. Pakk väljastatakse 30 sekundiga. Automaadi kasutajaliides on ettevõtte andmetel turvalisuselt ja kasutusmugavuselt sarnane pangaautomaadile.

Automaat pannakse üles Haabersti Rimisse, kolmekuulise pilootprojekti kestel küsitletakse kliente ja testitakse postipakiautomaadi sobivust koostöös kataloogikaubamajaga Hobby Hall.

Itella ekspress- ja pakiteenuste osakonna direktor Aku Happo ütles seadeldist avades, et Itella Logistics suunab nüüdsest Eestis oma teenused ka eratarbijaile, tehes katseperioodi koostööd kataloogikaubamajaga Hobby Hall.

"Postipakiautomaat on kiire ja turvaline kõrgtehnoloogiline toode. Kui postipakiautomaadi pilootprojekt annab Itellale soovitud tulemusi, räägime teenuse tulevikust Eestis. Näiteks Saksamaal tegutseb 900 analoogset automaati ja peatselt suureneb see arv 2400ni," kommenteeris Happo.

Tüüpiliselt on taolisel pakiautomaadil 50-100 pakilaegast, nende suurus ja arv on muudetavad. Paki saab määratud automaadist kätte kas kliendikaardi või PIN-koodi vahendusel. Automaadi tegevust juhib arvuti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757