Autor: Kaubandus.ee • 10. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallegg taastas 50% munatootmisest

Talleggi munatootmine on märtsiks 50% ulatuses taastunud, täielikult saavutab munatootmine endise mahu augustiks. Kõik Talleggi munejad kanad on alates jaanuarist vaktsineeritud Newcastle’i tõve vastu, teatas ettevõte.

„Pärast põhjalikke lindla vaktsineerimisi on alates detsembrist Kulli farmis uued munejad kanad sees ning jaanuarist on juba ka munatootmine taastumas,“ lausus Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm. „Enamikus ELi liikmesriikides on lindude vaktsineerimine Newcastle’i haiguse vastu lubatud olnud aastaid, nüüd on käesolevast aastast ka Eestis Newcastle’i tõve vastu ennetav vaktsineerimine alaliselt seadustatud. Viirusnakkuse kordumise vältimiseks said kõik uued munejad kanad viiruse vastu vaktsineeritud – tõve esinemine edaspidi ei ole võimalik.“

„Koostöös veterinaarametiga oleme saanud probleemidest jagu ning Tallegg on tootmisraskustest välja tulemas: normaalne munatootmisprotsess jätkub. Tänu tarbijate usaldusele säilib ja areneb edasi kodumaine munatootmine. Talleggi tavapärane tootmismaht on ca 80 miljonit muna aastas, mille järgmisel aastal ka täidame. Sel aastal jääb tootmismaht pisut väiksemaks, kuid tarbijatel munapuudust karta ei ole – puuduolevad munad toome Eestisse oma heade koostööpartnerite abiga,“ lausus Teet Soorm.

„Kõik imporditavad munad läbivad range kvaliteedikontrolli,“ rääkis Talleggi äridirektor Margus Venelaine. „Kanaliha müük on olnud ja jääb Talleggi prioriteetseks haruks – Tallegg on ainus kodumaine linnulihatootja, omades värskest linnulihast ca 75% turuosa Eestis.

2007. aasta novembris avastati Talleggi munejate kanade farmis Newcastle’i viirus. 05.11.2007 kinnitas Weybridge'i Euroopa Liidu referentlabor Newcastle’i tõve esinemise Talleggi Kulli lindlas. Nakatumine toimus eeldatavalt õhu kaudu. Haiguse leviku tõkestamine ning haiguskolde likvideerimine toimus 100% riikliku järelevalve ja juhtimise all koostöös Talleggi spetsialistidega, linnud hukati ja utiliseeriti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757