UBSi uuring: Tallinn on pea sama kallis kui Moskva

Šveitsi finantsettevõtte uuringust selgus,
et Tallinn asub toidukorvi kalliduse järgi 71 riigi hulgas 43. kohal ning vaid
viie koha võrra eespool, 38. kohal asub Moskva.

Toidukorvi kalliduse järgi, mis sisaldab 122 toodet ja teenust, asub Tallinn 71 uuringus osalenud linnast 43. kohal. Riia jääb Tallinnast viie koha võrra tahapoole ning asub 48. kohal. Vilnius jääb aga 58. kohale. Põhjanaabrist Helsingist oleme me aga tunduvalt tagapool – linn asub edetabeli eesotsas 7. kohal.

Oslo, London ja Kopenhaagen säilitavad külastajate jaoks kõige kallimate linnade koha . Dublin on aga teinud võimsa hüppe – 2005. aastal oli Dublin 13. linn kalliduselt, kuid nüüd on tõusnud linn neljandale kohale. Viies koht kuulub Zürichile.

Uuringus toodi välja, et London on võrreldes 2005. aasta tulemustega muutunud 26 protsenti kallimaks. Ning üldiselt on eurotsooni linnad võrreldes muu maailmaga kallimad.

Kui toidukorvile lisada ka rent, siis esinelik jääb samaks, kuid Zürichi asemel on viiendal kohal New York.

Hindade ja sissetulekute uuringus osales 2006. aasta alguses 71 linna üle maailma. Küsimustik sisaldas sisaldab 122 toodet ja teenust ning 120 palgaandmete punkti. Uuringus koguti ja analüüsiti rohkem kui 30 000 andmesisestust.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara