Soomlased toovad turule light-õlled

Aprilli algul järgib Soome tootja Koff
maailmas levivat trendi ja toob turule maitse ja alkoholisisalduse poolest
tavalise keskõllega sarnased, kuid 30% vähem energiat sisaldavad õllesordid.

Kaloreid leidub toodetes koguni vähem, kui laiemalt levinud kõige lahjema kategooria õlledes (Soomes ykkösolut), kirjutas Kauppalehti. Seaduse kohaselt peabki light-tooteks nimetatu puhul kalorimäär olema tavalisest vähemalt 30% väiksem.

Koffi turundusjuhi Tapio Finér`i sõnul algas USAs light-õllede edukäik juba aastaid tagasi ning jätkub, nende osa müügis on keskmise kangusega õllede seas juba üle poole. Ka Euroopas olevat start edukas. Sinebrychoffi firmal tulevad nüüd välja Soomes toodetav Koff Lite ja Taanist tulev Carlsberg Lite.

Madalam energiasisaldus saavutatakse kasutades lahjemat algvirret, kus kaugemale viidud käärimisprotsessi abil moodustub peaaegu sama alkoholiprotsent, mis sama tüüpi tavalises õlles. Pruulimeister Tapio Kangas-Heiska selgitusel pikeneb ka protsess keedukojas, kus üritatakse muuta tavalisest suuremat osa linnastes leiduvast tärklisest käärimiskõlbulikuks suhkruks. "Siiski mitte kõike, sest käärimata jäänud suhkrud tasakaalustavad õlle maitset," lisas ta.

Carlsberg üritab oma Lite-õlut tänavu müüa peale Taani ka Rootsis, Norras ja Kanadas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara