Autor: Kaubandus.ee • 28. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taube: töö hakkas tervisele

A-Selveri lahkuv juht Ain Taube ütles, et juhatuse esimehe kohalt lahkumine oli puhtalt tema enda otsus.

Taube ütles, et ta on olnud 5,5 aastat Selveri juht, kaubanduses on ta aga töötanud juba 1992. aastast erinevatel ametikohtadel. „Tegu on olnud pika perioodiga. 16 aastat kaubanduses hakkab end ammendama. See on minu isiklik otsus. Tahan ellu vaheldust ja rahulikumat elustiili,” ütles ta.

Taube ütles, et Selveri eesotsas oldud aeg on olnud huvitav. ”Pingeline juhi elu jätab jälje ja hakkab tervisele. Juhi amet on alati stressi tekitav ja vastutusrikas. Samas tunded on vastandlikud, osalt on kahju lahju lahkuda, sest siin on tore kollektiiv, aga kaine mõistus ütleb, et tuleb midagi muud teha,” ütles ta.

Taube usub, et tema tööga juhina jäädi rahule ja ta kinnitas, et lahkumise taga ei ole erimeelsused. „Nõukogu esimees on mõistev inimene. Vägisi kedagi kinni hoida ei saa,” ütles Taube vastuseks küsimusele, kui kergelt ta A-Selveri juhi kohalt minema lasti.

„Viis aastat tagasi Selver vaevles, et kasumisse jõuda. Täna on Selver turul tugevalt kinnitunud,” annab Taube positiivse hinnangu oma tööle, lisades, et pooleli jääb siiski palju.

Otsus lahkuda tuli praegu, sest Taube juhatuse liikme aeg lõppeb 9. mail.

Taube sõnul kavatseb ta pärast 9. maid aja maha võtta ja pikalt puhata ning alles sügisel vaadata edasi järgmisi karjäärisamme. Taube märkis, et tõenäoliselt ta jaekaubanduse liinis jätkata ei soovi, sest selles valdkonnas on ta juba pikalt töötanud ning sooviks nüüd millegi muuga tegelda.

Taubel on enda sõnul hea meel, et tema mantlipärijaks saab Iivi Saar, kes sisuliselt on olnud viimased aastad tema asetäitja. „Üleminek tuleb sujuv,” iseloomustas ta võimuvahetust Selveris, sest isikud, kes juhatuses jätkavad on Selveri tööga kursis.

A-Selver AS Nõukogu rahuldas täna juhataja Ain Taube lahkumisavalduse alates 9. maist 2008 ja valis uueks juhatuse liikmeks tegevdirektori kohustustes senise ostu- ja turundusdirektori Iivi Saare.

Iivi Saare volitused A-Selver AS juhatuse liikmena algavad 9. maist 2008. Iivi Saare senised ametikohustused võtab üle ning ühtlasi saab teiseks juhatuse liikmeks Andres Heinver, teatas Tallinna Kaubamaja börsile.

Seoses Ain Taube lahkumisega lõpevad tema volitused A-Selver AS 100% tütarettevõtte Selver Latvia SIA juhatuse liikmena alates 9. maist 2008. Selver Latvia SIA uueks juhatuse liikmeks saab Iivi Saar.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757