Autor: Kaubandus.ee • 8. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: Baltika insaiderid viimastel nädalatel aktiivsed

Tundub, et Baltika eile avaldatud teade selle kohta, et rõivaste jaemüügikontsern hakkab aktiivselt kinnisvara arendama, meeldis nii mõnelegi investorile, sest täna oli kauplemine ettevõtte aktsiatega üsna elav.

Aktsiaga sooritati 20 tehingut, mis andis käibeks veidi alla miljoni krooni. Ehkki aktsia sulgemishinnaks jäi juba mitmendat järjestikust päeva 2,35 eurot ehk 36,77 krooni, oli see päevasiseselt käinud isegi kümne protsendi võrra eilsest sulgemishinnast kõrgemal ehk 40,52 kroonil. Tõsi, nii suure hüppe tegi aktsia hind tänu väikesele likviidsusele ja ilmselt oli vähekogenud investor sisetanud turuhinnaga orderi (erandliku tehingu suurus oli 40 aktsiat). Suurema osa kauplemispäevast oli Baltika aktsia paari protsendiga plussis.

Tähelepanuväärne on aga Baltika viimastel nädalatel sooritatud siseinfot omavate isikute poolt tehtud mitu tehingut. Need toimusid mõned nädalad tagasi ehk mõned nädalad enne suurte plaanide avalikustamist. Nii ostis juhtkonna liige Andy Peterson 12. ja 17. märtsil finantsinspektsiooni andemetel kokku 2999 aktsiat. 14. märtsil ostis aga juhtkonnale kuuluv Baltika suuromanik BMIG börsivälises tehingus juhatuse liikmetelt Meelis Milderilt ja Ülle Järvelt vastavalt 2200 ja 11213 Baltika aktsiat.

Arco Vara aktsia hind langes täna uuele rekordmadalale tasemele 13,93 kroonile, aktsia käive oli 0,9 miljonit krooni. Olympic EG aktsiatega sooritati täna terve rida plokktehinguid, mis andis aktsia käibeks märkimisväärsed 32 miljonit krooni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757