Eestis kallim toidukaup kui Berliinis ja Stockholmis

Konjunktuuriinstituudi direktor Marje
Josing tõdes toiduainete hindade kallinemist uurides, et Tallinnas on suhkur,
jahu, rapsiõli ja munad kallimad kui Berliinis.

Ka võivad Eesti pealinna kauplused uhkust tunda kallima juustukilo ja piimapaki üle kui näiteks Stockholmi samalaadi ketipoed, kirjutas SLÕhtuleht.

"Näiteks piima puhul võtsime 3,5% tetrapakipiima. Võrdlesime Prismat Tallinnas ja Prismat Helsingis. Need poed on kõik supermarketid, mis paiknevad elurajoonides. Kõik kauplused olid sellised, mida vähegi annab eri kultuurides võrrelda," kirjeldab Josing uuringu teostamise põhimõtet.

"On ju selge, et turumajanduses testivadki kaubapakkujad klientide ostuvõimet. Et paneme sellise hinna ja kui suudame sellega kauba maha müüa, siis... Milles küsimus!?" arutleb analüütik hinnatõusu põhjuste üle.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara