Autor: Kaubandus.ee • 16. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmanni kaubamaja valmistub laiendusteks

Müügipindade suurendamiseks plaanib Tallinna kesklinnas asuv Stockmanni kaubamaja kaheosalist juurdeehitust, milleks tuleb aga vana paberi shy;vabrikut meenutav korsten lammutada.

Kuna 12 aastat tagasi Liivalaia tänava ja Tartu maantee ristmikule ehitatud kaubamaja soovib oma äri laiendada, kavandatakse tulevikus hoonele kaheetapilist juurdeehitust, kirjutas Postimees.ee. Esimeses osas soovitakse ümber ehitada parkimismaja kaks alumist korrust, keldrisse on plaanis rajada laoruumid ning esimesest tasandist saab kaubamaja täiendust praegustele müügipindadele, lisaks ehitatakse kaubamaja uus viiekordne osa parkimismaja ette Liivalaia tänava äärde, juurdeehituse teises etapis on kavas lisada parkimismajale kaks korrust ning Maakri tänava poole hoovi, rajada viiekorruseline büroo osa.

Kuigi juba 1998. aastal kaubamaja lisakorruste ning parkimismaja ehituseks koostatud detailplaneering nägi ette laiendust Liivalaia tänava äärde, jäi see sel ajal tegemata, sest tollane kava ühendust kaubamaja vana ja uue osa vahel ette ei näinud, esitas arhitektuuribüroo Tallinna linnaplaneerimise ametile märtsis kirja, millega soovib esialgset planeeringut muuta, muudatused aga kahjustavad endisest Johansoni paberivabrikust säilinud korstnat, mis asub Liivalaia tänava poolse sissekäigu juures.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Duboviku sõnul on juttu olnud korstna päris maha lammutamisest: "See on ainuke sümbol vanast vabrikust ning juba siis lubas muinsuskaitse liiga palju, kui muud üle ei jää, siis võtame korstna kaitse alla.»

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757